Dip barbecue na bazie ketchupu

kontakt_2
Dip barbecue na bazie ketchupu

0

0 / 0

Dość z nudnymi dipami na stole! Wypróbuj oryginalną mieszankę aromatycznych pomidorów i cebuli. Lekko kwaśny, nieco słodki i słony sos barbecue na bazie ulubionego ketchupu pasuje do mięs i innych przekąsek. Dodaj czosnek i papryczkę chili, aby Twój dip nabrał „charakteru”. Smacznego!

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szkl. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

0.25 szkl. cukier brązowy

2 łyżka ocet winny

3 łyżka sos sojowy

0.50 łyżecz. czosnek mielony

0.50 szt. cebula

0.50 łyżecz. papryka słodka

1 łyżecz. sól

0.25 łyżecz. papryczka chilli

Przygotowanie


1

Do garnka dodawaj są po kolei: szklankę ketchupu, cukier brązowy, ocet winny, sos sojowy, czosnek, sól, paprykę, chilli, posiekaną w kostkę cebulę. Wyieszamy składniki i gotuj przez ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

127

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły