Dip barbecue na bazie ketchupu
kontakt_2
0
0 / 0
Dość z nudnymi dipami na stole! Wypróbuj oryginalną mieszankę aromatycznych pomidorów i cebuli. Lekko kwaśny, nieco słodki i słony sos barbecue na bazie ulubionego ketchupu pasuje do mięs i innych przekąsek. Dodaj czosnek i papryczkę chili, aby Twój dip nabrał „charakteru”. Smacznego!
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szkl. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
0.25 szkl. cukier brązowy
2 łyżka ocet winny
3 łyżka sos sojowy
0.50 łyżeczka czosnek mielony
0.50 szt. cebula
0.50 łyżeczka papryka słodka
1 łyżeczka sól
0.25 łyżeczka papryczka chilli
Przygotowanie
Do garnka dodawaj są po kolei: szklankę ketchupu, cukier brązowy, ocet winny, sos sojowy, czosnek, sól, paprykę, chilli, posiekaną w kostkę cebulę. Wyieszamy składniki i gotuj przez ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając