Dietetyczny makaron z pieczarkami
mariola85
Dietetyczne, lekkie danie z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
422
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4.2 / 12
Dietetyczne, lekkie danie z makaronem.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. suszona bazylia
1 łyżecz. oregano
400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
8 szt. pieczarki
2 łyżka oliwa
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu
Pieczarki umyj, pokrój w duże cząstki i obsmaż na mocno rozgrzanym oleju na koniec smażenia posyp pieprzem i solą.
Makaron posyp suszoną bazylią i oregano oraz łyżeczką parmezanu, na wierzch polej odrobina oliwy i dodaj pieczarki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
422
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.