Dietetyczny makaron z pieczarkami

mariola85
Dietetyczny makaron z pieczarkami

1

4.2 / 12

Dietetyczne, lekkie danie z makaronem.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. suszona bazylia

1 łyżecz. oregano

400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno

8 szt. pieczarki

2 łyżka oliwa

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu

2

Pieczarki umyj, pokrój w duże cząstki i obsmaż na mocno rozgrzanym oleju na koniec smażenia posyp pieprzem i solą.

3

Makaron posyp suszoną bazylią i oregano oraz łyżeczką parmezanu, na wierzch polej odrobina oliwy i dodaj pieczarki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

422

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

68

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły