3

Składniki

1 Szczypta
rozmaryn
300 Gramów
ingridient
makaron Lubella Pełne Ziarno spaghetti
100 Gramów
Salami
250 Gramów
pomidorki koktajlowe
4 Sztuki
pomidor
2 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
pieprz
4 Łyżki
olej
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Chili pestkujemy, kroimy.
  2. Rozmaryn, cebulę oraz czosnek kroimy w kostkę i wrzucamy na olej, podpiekamy.
  3. Dodajemy pomidory bez skórki, papryczkę chili i dusimy 10 minut.
  4. Pomidory koktajlowe przekrawamy na pół, salami dodajemy do reszty, podduszamy z 3 minuty i polewamy tym ugotowane wcześniej spaghetti al dente.

Opis

Danie łatwe do wykonania.

Podobne przepisy

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Fasolka szparagowa w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!