Diabelskie spaghetti

m7
Diabelskie spaghetti

1

0 / 0

To spaghetti jest dobre, ale raczej nie dla dzieci!!!! Polecam osobom, którym smakują ostre potrawy.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. rozmaryn

0.50 łyżeczka sól

300 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno

250 g pomidorki koktajlowe

100 g salami

4 szt. pomidor

2 szt. papryczka chili

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

1 szt. pieprz

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Chilii wypestkować (chyba że ktoś lubi płomień w buzi to nie;-))), pokroić (najlepiej w rękawiczkach).

2

Rozmaryn, cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę i wrzucić na olej, podpiec.

3

Do tego dodać pomidory bez skórki i papryczkę chilii i dusić 10 minut.

4

Pomidory koktajlowe przekroić na pół, salami dodać do reszty poddusić z 3 minutki i polać tym ugotowane wcześniej spaghetti al dente. Smacznego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły