1

Składniki

1 Szczypta
rozmaryn
0.5 Łyżeczki
sól
300 Gramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
250 Gramów
pomidorki koktajlowe
100 Gramów
Salami
4 Sztuki
pomidor
2 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
pieprz
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Chilii wypestkować (chyba że ktoś lubi płomień w buzi to nie;-))), pokroić (najlepiej w rękawiczkach).
  2. Rozmaryn, cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę i wrzucić na olej, podpiec.
  3. Do tego dodać pomidory bez skórki i papryczkę chilii i dusić 10 minut.
  4. Pomidory koktajlowe przekroić na pół, salami dodać do reszty poddusić z 3 minutki i polać tym ugotowane wcześniej spaghetti al dente. Smacznego.

Opis

To spaghetti jest dobre, ale raczej nie dla dzieci!!!! Polecam osobom, którym smakują ostre potrawy.

Podobne przepisy

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!