Diabelskie spaghetti
m7
To spaghetti jest dobre, ale raczej nie dla dzieci!!!! Polecam osobom, którym smakują ostre potrawy.
1
0 / 0
To spaghetti jest dobre, ale raczej nie dla dzieci!!!! Polecam osobom, którym smakują ostre potrawy.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. rozmaryn
0.50 łyżeczka sól
300 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
250 g pomidorki koktajlowe
100 g salami
4 szt. pomidor
2 szt. papryczka chili
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. pieprz
4 łyżka olej
Przygotowanie
Chilii wypestkować (chyba że ktoś lubi płomień w buzi to nie;-))), pokroić (najlepiej w rękawiczkach).
Rozmaryn, cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę i wrzucić na olej, podpiec.
Do tego dodać pomidory bez skórki i papryczkę chilii i dusić 10 minut.
Pomidory koktajlowe przekroić na pół, salami dodać do reszty poddusić z 3 minutki i polać tym ugotowane wcześniej spaghetti al dente. Smacznego.