Diabelskie spaghetti
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Diabelskie spaghetti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974151106.jpeg&w=3840&q=75)
To spaghetti jest dobre, ale raczej nie dla dzieci!!!! Polecam osobom, którym smakują ostre potrawy.
1
0 / 0
To spaghetti jest dobre, ale raczej nie dla dzieci!!!! Polecam osobom, którym smakują ostre potrawy.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. rozmaryn
0.50 łyżecz. sól
300 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
250 g pomidorki koktajlowe
100 g salami
4 szt. pomidor
2 szt. papryczka chili
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. pieprz
4 łyżka olej
Przygotowanie
Chilii wypestkować (chyba że ktoś lubi płomień w buzi to nie;-))), pokroić (najlepiej w rękawiczkach).
Rozmaryn, cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę i wrzucić na olej, podpiec.
Do tego dodać pomidory bez skórki i papryczkę chilii i dusić 10 minut.
Pomidory koktajlowe przekroić na pół, salami dodać do reszty poddusić z 3 minutki i polać tym ugotowane wcześniej spaghetti al dente. Smacznego.