Diabelskie Pappardelle

lubella
Diabelskie Pappardelle

2

3.2 / 9

Masz chętkę na oryginalnie smakującą polędwicę wieprzową? Przetestuj danie na bazie tego szlachetnego mięsa z tłustą śmietanką, obficie doprawione pieprzem, chili i cebulą. Diabelskie pappardelle to posiłek dla prawdziwych smakoszy!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella pappardelle

300 g polędwica wołowa

20 g masło

1 szt. cebula duża

3 szcz. chili

300 śmietana 36%

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. natka pietruszki

1 szcz. parmezan

Przygotowanie


1

Makaron gotuj 7 minut w dużej ilości osolonej wody.

2

Posiekaj cebulę w kosteczkę.

3

Polędwicę wołową pokrój na cienkie plastry.

4

Wlej olej na dużą, rozgrzaną patelnię. Kiedy olej będzie już gorący, dodaj do niego masło. Gdy masło zacznie się pienić i robić brązowe, na patelnię dodaj cienko pokrojoną polędwicę.

5

Po uzyskaniu przez mięso ładnego ciemno-brązowego koloru (powinno to nastąpić po ok. 3 minutach) obróć kawałki na drugą stronę i dodaj do nich drobno posiekaną cebulę.

6

Smaż razem przez kolejne 3 minuty.

7

Dodaj chili. Po 30 sekundach dolej śmietanę, dodaj sól i pieprz.

8

Gotuj jeszcze całość przez ok. minutę. Gdy sos lekko zgęstnieje dodaj do niego makaron Lubella.

9

Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki i grubo mielonym pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły