DIABELSKI KURCZAK
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![DIABELSKI KURCZAK](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976551709.jpeg&w=3840&q=75)
Rozpływa się w ustach podawać z ryżem
0
0 / 0
Rozpływa się w ustach podawać z ryżem
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
0.50 szkl. bulion drobiowy
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
2 szt. pomidor
1 szt. papryka czerwona
75 dag. udko z kurczaka
Przygotowanie
1
Udka posypać solą i pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć a gorącym oleju.
2
Udka ułożyć do garnka, pokrojoną w paski paprykę, posiekaną cebulę, przeciśnięty czosnek, obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Wlać bulion, posypać chili i dusić pod przykryciem 40 min.