0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
4 Sztuki
Puszka czerwonej fasoli
2 Sztuki
Kostka bulionowa
1 Sztuka
Czerwona papryka
1 Sztuka
Papryczka chili
2 Sztuki
Tortille
1 Łyżka
Tabasco
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotowujemy 1,5 l wody z kostkami bulionowymi .
  2. Dodajemy fasolę bez zalewy i posiekaną papryczkę chili
  3. Gotujemy 15 minut
  4. Paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w cienkie słupki
  5. Zupę miksujemy, dodajemy paprykę i tabasco , solimy i dodajemy szczyptę cukru, gotujemy 10 minut
  6. Tortille kroimy na cienkie, podłużne paski
  7. Zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy paskami tortilli
  8. SMACZNEGO

Opis

Diabelska zupa wzbogaci rodzinny jadłospis . Jest dosyć ostra, więc nie radzę podawać małym dzieciom .

Podobne przepisy

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Makaron na mleku

Przepis
Łatwy Do 15 min
Makaron na mleku

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Tajska zupa z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tajska zupa z krewetkami

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!