0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
4 Sztuki
Puszka czerwonej fasoli
2 Sztuki
Kostka bulionowa
1 Sztuka
Czerwona papryka
1 Sztuka
Papryczka chili
2 Sztuki
Tortille
1 Łyżka
Tabasco
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotowujemy 1,5 l wody z kostkami bulionowymi .
  2. Dodajemy fasolę bez zalewy i posiekaną papryczkę chili
  3. Gotujemy 15 minut
  4. Paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w cienkie słupki
  5. Zupę miksujemy, dodajemy paprykę i tabasco , solimy i dodajemy szczyptę cukru, gotujemy 10 minut
  6. Tortille kroimy na cienkie, podłużne paski
  7. Zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy paskami tortilli
  8. SMACZNEGO

Opis

Diabelska zupa wzbogaci rodzinny jadłospis . Jest dosyć ostra, więc nie radzę podawać małym dzieciom .

Podobne przepisy

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Średni Do 1 godz
Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Zupa z czerwonej fasoli

Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Klasyczny chłodnik litewski

Łatwy Do 40 min
Klasyczny chłodnik litewski

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!