Diabelska zupa z czerwonej fasoli
m7
Diabelska zupa wzbogaci rodzinny jadłospis - jest pikantna i sycąca.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
546
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Diabelska zupa wzbogaci rodzinny jadłospis - jest pikantna i sycąca.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
4 szt. puszka czerwonej fasoli
2 szt. kostka bulionowa
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryczka chili
2 szt. tortille
1 łyżka tabasco
Przygotowanie
Zagotować 1,5 l wody z kostkami bulionowymi .
Dodać fasolę bez zalewy i posiekaną papryczkę chili.
Gotować 15 minut.
Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w cienkie słupki.
Zupę zmiksować, dodać paprykę i tabasco, posolić i dodać szczyptę cukru. Gotować 10 minut.
Tortille pokroić na cienkie, podłużne paski.
Zupę rozlać do miseczek i posypać paskami tortilli.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
546
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.