0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
4 Sztuki
Puszka czerwonej fasoli
2 Sztuki
Kostka bulionowa
1 Sztuka
Czerwona papryka
1 Sztuka
Papryczka chili
2 Sztuki
Tortille
1 Łyżka
Tabasco
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zagotowujemy 1,5 l wody z kostkami bulionowymi .
  2. Dodajemy fasolę bez zalewy i posiekaną papryczkę chili
  3. Gotujemy 15 minut
  4. Paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w cienkie słupki
  5. Zupę miksujemy, dodajemy paprykę i tabasco , solimy i dodajemy szczyptę cukru, gotujemy 10 minut
  6. Tortille kroimy na cienkie, podłużne paski
  7. Zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy paskami tortilli
  8. SMACZNEGO

Opis

Diabelska zupa wzbogaci rodzinny jadłospis . Jest dosyć ostra, więc nie radzę podawać małym dzieciom .

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!