Diabelska zupa z czerwonej fasoli

m7
Diabelska zupa z czerwonej fasoli

Średnia 0 / 0

Oceń!

Diabelska zupa wzbogaci rodzinny jadłospis - jest pikantna i sycąca.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. cukier

4 szt. puszka czerwonej fasoli

2 szt. kostka bulionowa

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryczka chili

2 szt. tortille

1 łyżka tabasco

Przygotowanie


Zagotować 1,5 l wody z kostkami bulionowymi .

Dodać fasolę bez zalewy i posiekaną papryczkę chili.

Gotować 15 minut.

Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w cienkie słupki.

Zupę zmiksować, dodać paprykę i tabasco, posolić i dodać szczyptę cukru. Gotować 10 minut.

Tortille pokroić na cienkie, podłużne paski.

Zupę rozlać do miseczek i posypać paskami tortilli.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

546

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

98

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły