Diabelska zupa z czerwonej fasoli
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Diabelska zupa z czerwonej fasoli](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977083432.jpeg&w=3840&q=75)
Diabelska zupa wzbogaci rodzinny jadłospis - jest pikantna i sycąca.
0
0 / 0
Diabelska zupa wzbogaci rodzinny jadłospis - jest pikantna i sycąca.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
4 szt. puszka czerwonej fasoli
2 szt. kostka bulionowa
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryczka chili
2 szt. tortille
1 łyżka tabasco
Przygotowanie
1
Zagotować 1,5 l wody z kostkami bulionowymi .
2
Dodać fasolę bez zalewy i posiekaną papryczkę chili.
3
Gotować 15 minut.
4
Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w cienkie słupki.
5
Zupę zmiksować, dodać paprykę i tabasco, posolić i dodać szczyptę cukru. Gotować 10 minut.
6
Tortille pokroić na cienkie, podłużne paski.
7
Zupę rozlać do miseczek i posypać paskami tortilli.