Devolaje z koperkiem posypane serem

m7
Devolaje z koperkiem posypane serem

1

0 / 0

super pomysl na smaczne devolaje

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szkl. bułka tarta

1 szt. koper ogrodowy

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. jajko

1 łyżka masło

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

piers dzielimy na pól i przecinamy wzdłuz na polowy, lekko rozbijamy i nacieramy pieprzem i solą, duży pęczek koperku drobno siekamy i mieszamy z 1 kopiata łyżka masła, następnie nakladamy na środek kotleta i zwijamy, spinając wykałaczką, panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce a następnie smażymy w glebokim tłuszczu, na gorące, odrazu po wyjęciu z patelnie devolaje sypiemy garstke utartego sera, podajemy z ziemniakami i surówka

Wartości odżywcze na porcję


Energia

413

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły