Deska imprezowo-grillowa
formularz
Szukasz pysznego pomysłu na imprezę? Ta deska z przekąskami zniknie szybciej, niż myślisz. Chrupkie bagietki z dodatkiem serów, wędlin i ogórków oczarują Twoich gości. To propozycja, której nie może zabraknąć na imprezo-grillowych stołach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1933
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
84
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.4 / 7
Szukasz pysznego pomysłu na imprezę? Ta deska z przekąskami zniknie szybciej, niż myślisz. Chrupkie bagietki z dodatkiem serów, wędlin i ogórków oczarują Twoich gości. To propozycja, której nie może zabraknąć na imprezo-grillowych stołach.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. ogórek konserwowy
2 plaster salami
20 dag. mini chorizo
20 dag. ser gouda
20 dag. pancetta
1 szt. bagietka
3 szt. ząbek czosnku
100 g masło
Przygotowanie
Ogórki konserwowe kroimy w grube plasterki, salami kroimy w kostkę tej samej grubości co ogórki.
Pumpernikiel kroimy w takie same kawałki jak salami i ogórki.
Na wykałaczki nadziewamy kolejno pumpernikiel, salami i ogórka. Układamy na desce.
Chorizo kroimy na połówki i układamy na desce.
Ser gouda kroimy w plasterki i również układamy na desce, podobnie jak pancettę.
Ogórki korniszonowe z chilli i z czosnkiem kroimy w ćwiartki i układamy na desce.
Czosnek obieramy i przeciskamy do masła, mieszamy dokładnie. Bagietkę kroimy na małe kromki i smarujemy masłem z czosnkiem. Grzanki układamy na grillu na ok 10 minut, a następnie zdejmujemy z grilla i przekładamy na deskę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1933
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
84
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.