Deska imprezowo-grillowa

formularz
Deska imprezowo-grillowa

0

3.4 / 7

Szukasz pysznego pomysłu na imprezę? Ta deska z przekąskami zniknie szybciej, niż myślisz. Chrupkie bagietki z dodatkiem serów, wędlin i ogórków oczarują Twoich gości. To propozycja, której nie może zabraknąć na imprezo-grillowych stołach.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. ogórek konserwowy

2 plaster salami

20 dag. mini chorizo

20 dag. ser gouda

20 dag. pancetta

1 szt. bagietka

3 szt. ząbek czosnku

100 g masło

Przygotowanie


1

Ogórki konserwowe kroimy w grube plasterki, salami kroimy w kostkę tej samej grubości co ogórki.

2

Pumpernikiel kroimy w takie same kawałki jak salami i ogórki.

3

Na wykałaczki nadziewamy kolejno pumpernikiel, salami i ogórka. Układamy na desce.

4

Chorizo kroimy na połówki i układamy na desce.

5

Ser gouda kroimy w plasterki i również układamy na desce, podobnie jak pancettę.

6

Ogórki korniszonowe z chilli i z czosnkiem kroimy w ćwiartki i układamy na desce.

7

Czosnek obieramy i przeciskamy do masła, mieszamy dokładnie. Bagietkę kroimy na małe kromki i smarujemy masłem z czosnkiem. Grzanki układamy na grillu na ok 10 minut, a następnie zdejmujemy z grilla i przekładamy na deskę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1933

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

41

gram

Tłuszcze

84

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły