Deska imprezowo-grillowa

formularz
Deska imprezowo-grillowa

0

3.4 / 7

Szukasz pysznego pomysłu na imprezę? Ta deska z przekąskami zniknie szybciej, niż myślisz. Chrupkie bagietki z dodatkiem serów, wędlin i ogórków oczarują Twoich gości. To propozycja, której nie może zabraknąć na imprezo-grillowych stołach.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. ogórek konserwowy

2 plast. salami

20 dek. mini chorizo

20 dek. ser gouda

20 dek. pancetta

1 szt. bagietka

3 szt. ząbek czosnku

100 g masło

Przygotowanie


1

Ogórki konserwowe kroimy w grube plasterki, salami kroimy w kostkę tej samej grubości co ogórki.

2

Pumpernikiel kroimy w takie same kawałki jak salami i ogórki.

3

Na wykałaczki nadziewamy kolejno pumpernikiel, salami i ogórka. Układamy na desce.

4

Chorizo kroimy na połówki i układamy na desce.

5

Ser gouda kroimy w plasterki i również układamy na desce, podobnie jak pancettę.

6

Ogórki korniszonowe z chilli i z czosnkiem kroimy w ćwiartki i układamy na desce.

7

Czosnek obieramy i przeciskamy do masła, mieszamy dokładnie. Bagietkę kroimy na małe kromki i smarujemy masłem z czosnkiem. Grzanki układamy na grillu na ok 10 minut, a następnie zdejmujemy z grilla i przekładamy na deskę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły