0

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Szklanka
60 Gramów
płatki jaglane
2 Szklanki
mleko
0.5 Szklanki
Gorąca woda
1 Łyżka
cukier puder
70 Gramów
wiórki kokosowe
1 Łyżka
masło extra
2 Łyżki
cukier puder
5 Łyżek
mleko UHT 3,2%
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sok wlać do pojemniczków na lody i zamrozić.
  2. Do mleka wsypać płatki jaglane i gotować przez 3 minuty (gorącą masę można zblendować). Dodać wiórki kokosowe i gorącą wodę. Posłodzić. Następnie podzielić na dwie części: do jednej dodać kakao i wymieszać.
  3. W oddzielnym garnuszku przygotować polewę kakaową. Rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać 5 łyżek mleka. Następnie dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki cukru pudru. Wymieszać dokładnie.
  4. Deser nałożyć do pucharków. Masa kokosowo-kakaowa, polewa, masa kokosowa biała i troszeczkę polewy.
  5. Można posypać wiórkami kokosowymi. Podawać schłodzone. Po deserze podać lody z soku. Smacznego!

Opis

Pyszny deser z płatkami jaglanymi i kokosem! Idealny dla małych łasuchów, a do picia... lody z soku!

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Pączki z kakaowym nadzieniem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki z kakaowym nadzieniem

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami

Uniwersalna polewa kakaowa do ciast

Przepis
Łatwy Do 15 min
Uniwersalna polewa kakaowa do ciast

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!