0

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Szklanka
60 Gramów
Platki jaglane
2 Szklanki
mleko
0.5 Szklanki
Gorąca woda
1 Łyżka
cukier puder
70 Gramów
wiórki kokosowe
1 Łyżka
masło extra
2 Łyżki
cukier puder
5 Łyżek
mleko UHT 3,2%
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sok wlać do pojemniczków na lody i zamrozić.
  2. Do mleka wsypać płatki jaglane i gotować przez 3 minuty (gorącą masę można zblendować). Dodać wiórki kokosowe i gorącą wodę. Posłodzić. Następnie podzielić na dwie części: do jednej dodać kakao i wymieszać.
  3. W oddzielnym garnuszku przygotować polewę kakaową. Rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać 5 łyżek mleka. Następnie dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki cukru pudru. Wymieszać dokładnie.
  4. Deser nałożyć do pucharków. Masa kokosowo-kakaowa, polewa, masa kokosowa biała i troszeczkę polewy.
  5. Można posypać wiórkami kokosowymi. Podawać schłodzone. Po deserze podać lody z soku. Smacznego!

Opis

Pyszny deser z płatkami jaglanymi i kokosem! Idealny dla małych łasuchów, a do picia... lody z soku!

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mini Pączki kakaowe

Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Pierogi z serem

Średni Do 1 godz
Pierogi z serem

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!