Deserowe szaleństwo

adresagaty
Deserowe szaleństwo

0

0 / 0

Pyszny deser z płatkami jaglanymi i kokosem! Idealny dla małych łasuchów, a do picia... lody z soku!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżeczka kakao decomorreno

60 g płatki jaglane

2 szkl. mleko

0.50 szkl. gorąca woda

70 g wiórki kokosowe

1 łyżka cukier puder

1 łyżka masło

2 łyżka cukier puder

2 łyżka kakao decomorreno

5 łyżka mleko uht 3,2%

1 szkl. sok pomarańczowy tymbark

Przygotowanie


1

Sok wlać do pojemniczków na lody i zamrozić.

2

Do mleka wsypać płatki jaglane i gotować przez 3 minuty (gorącą masę można zblendować). Dodać wiórki kokosowe i gorącą wodę. Posłodzić. Następnie podzielić na dwie części: do jednej dodać kakao i wymieszać.

3

W oddzielnym garnuszku przygotować polewę kakaową. Rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać 5 łyżek mleka. Następnie dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki cukru pudru. Wymieszać dokładnie.

4

Deser nałożyć do pucharków. Masa kokosowo-kakaowa, polewa, masa kokosowa biała i troszeczkę polewy.

5

Można posypać wiórkami kokosowymi. Podawać schłodzone. Po deserze podać lody z soku. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły