Deserek z kakaowym kogelem mogelem

decomorreno
Deserek z kakaowym kogelem mogelem

0

4.5 / 2

Oto nasza kakaowa wariacja na temat owocowego deseru z koglem moglem. Nie bez kozery mówi się że w prostocie siła. Ten deser jest tego przykładem. Tak prosty, a tak niesamowicie efektowny i smaczny. Przekonaj się sam!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. jajko

3 szt. żółtko jaja kurzego

4 łyżecz. cukier trzcinowy

2 łyżka kakao decomorreno

0.50 szt. gruszka

8 szt. truskawka

Przygotowanie


1

Jajka, z których będziemy robić kogel mogiel zawsze dokładnie umyj i osusz.

2

Rozdziel białka i żółtka. następnie ubijaj 3 żółtka oraz 1 białko wraz z cukrem (cukier możesz zastąpić erytrolem). Dla bezpieczeństwa możesz ubijać krem w kąpieli wodnej, cały czas ubijając.

3

Gdy kogel mogel będzie już puszysty dodaj kakao i wymieszaj całość.

4

Gotowy krem przełóż do szklanek, a na wierzch dodaj pokrojone owoce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

234

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły