1

Składniki

400 Gramów
jogurt truskawkowy 1,5%
6 Sztuk
truskawki
4 Łyżki
Płatki owsiane
1 Łyżka
cukier
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. na patelni rozpuścić łyżkę masła – czyli ok. 1 cm odkrojony z kostki. Wsypać 4 łyżki płatków owsianych i pełną łyżkę cukru. Smażyć, mieszając cały czas, aż będą złote. Nie dopuścić, by zrobiły się brązowe.
  2. Do pucharków nakładać warstwę jogurtu, na to pokrojone w kawałki truskawki, posypać chrupiącymi płatkami. Na to położyć jeszcze jedną warstwę jogurtu i znowu posypać płatkami.

Opis

Bardzo dobry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!