Deser z piankami

decomorreno
Deser z piankami

0

0 / 0

Pianki marshmallows, prażone orzechy ziemne, płatki migdałowe - to musi się udać! Poznaj nasz przepis na uwodzicielsko apetyczny deser śmietankowy z piankami. Jeśli szukasz inspiracji na słodką przekąskę, to właśnie ją znalazłeś!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

40 g kakao decomorreno

500 mleko migdałowe

40 g cukier

5 szt. żółtko

60 g skrobia ziemniaczana

0.50 szkl. prażone orzechy ziemne

3 łyżka płatki migdałowe

1 opak. pianki marshmallows

250 śmietanka kremowa 30%

Przygotowanie


1

Połowę mleka wlej do garnka i zagotuj.

2

W tym czasie do pozostałej części dodaj cukier, kakao, żółtka oraz skrobię ziemniaczaną i wymieszaj lub zblenduj.

3

Następnie wlej mieszankę do gotującego się mleka, cały czas energicznie mieszając.

4

Gdy budyń się zagotuje zdejmij z kuchenki i odstaw do wystygnięcia.

5

Ubij na sztywno śmietankę i odłóż 1-2 łyżki do dekoracji deseru (opcjonalnie).

6

Do pozostałej ubitej śmietany dodaj delikatnie mieszając ¼ budyniu, pozostałą cześć budyniu podziel między 2-3 szklanki.

7

Na warstwę budyniu wyłóż pianki, orzechy ziemne oraz migdały. Za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego dodaj kolejno warstwę kakaowej śmietanki.

8

Udekoruj ponownie piankami oraz mieszanką orzechów i migdałów.

9

Na samym szczycie możesz udekorować deser odrobiną bitej śmietanki i lekko przyprószonej kakao

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły