Deser z kremem karpatkowym i liczi

m7
Deser z kremem karpatkowym i liczi

1

0 / 0

Pyszny, i prosty w wykonaniu deser, liczi można zastąpić brzoskwiniami w syropie.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 l mleko

140 g krem karpatka

1 szt. liczi

24 szt. biszkopty

Przygotowanie


1

Krem karpatkowy w proszku przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu: W polowie szklanki mleka rozpuszczamy proszek, resztę mlega podgrzewamy, dodajemy 6 łyżek syropu z liczi. Jak zaczni wrzeć wlać rozpuszczony proszek, gotować na małym ogniu, ciągle mieszając aż krem zgęstnieje.

2

Połowę liczi kroimy w kosteczke. Do 4 pucharków wkładamy po 4 biszkopty, polewamy łyżeczką syropu z liczi, układamy pokrojone liczi, następnie nakładamy gotowy krem karpatkowy 3/4/, po 2 biszkopty i 2 sztuki liczi, pozostałą 1/4 kremu i dekorujemy pozostałymi owocami. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.

3

Zamiast liczi polecam również brzoskwinie w syropie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły