0

Składniki

1 Łyżeczka
ŻELATYNA
1 Łyżeczka
Posypka do ciast
300 Gramów
Serek waniliowy
1 Sztuka
Galaretka agrestowa
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
1 Sztuka
banan
1 Sztuka
bita śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 1 galaretkę rozpuścić w 350ml gorącej wody, ostudzić, wlać do 4 wysokich szklanek. Szklanki ustawić w lodówce po skosie, opierając o ściankę lodówki.
  2. Kiedy galaretka dobrze zastygnie przygotować serek. Wymieszać w miseczce oba serki z łyżeczką rozpuszczonej w małej ilości wrzącej wody i ostudzonej żelatyny. Ułożyć na galaretce.
  3. Po stężeniu serka układamy banana pociętego na plasterki i zalewamy drugą galaretką rozpuszczoną w 350ml gorącej wody.
  4. Po zastygnięciu dekorujemy ubitą śnieżką lub bitą śmietaną i posypujemy posypką cukrową.

Opis

przepyszny deser z galaretek, serka homo Danio, z bananem i śnieżką:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!