0

Składniki

2 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
300 Gramów
śmietana 36%
3 Sztuki
galaretka cytrynowa
2 Łyżki
cukier
0.5 Kilograma
banan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretki rozpuścić, chcąc uzyskać kolorowe deserki, wlewamy do pucharka cienką warstwę płynnej galaretki wkładamy do lodówki aby stężała.Gdy pierwszy poziom stężeje nalewamy kolejną warstwę innego koloru, i tak do zapełnienia pucharka.Banany kroimy w kostkę.Śmietanę ubijamy dodajemy cukier i cukier waniliowy.Na gotową galaretkę układamy banany i dekorujemy śmietaną.

Opis

Nikt sobie nie odmówi.

Podobne przepisy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Deser 3-warstwowy na lato

Przepis
Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!