0

Składniki

1 Szklanka
woda
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
10 Sztuk
ananas plastry w syropie
4 Łyżki
jogurt wiśniowy 1,5%
1 Łyżka
Posypka do ciast
1 Łyżka
Perełki cukrowe
0.5 Szklanki
Sok z ananasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i przestudzić.
  2. Po dwa plastry ananasa pokroić w kostkę i wrzucić do 4 pucharków.
  3. Dwa plastry przekroić na pół i zostawić do dekoracji.
  4. Przestudzoną galaretkę zmiksować z jogurtem i sokiem ananasowym.
  5. Zalać zmiksowanym płynem ananasy umieszczone w pucharkach.
  6. Desery wstawić do lodówki na godzinę.
  7. Po tym czasie wyjąć je i udekorować połówkami plastrów ananasa i posypką oraz perełkami.

Opis

smaczny deserek

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz

Chrupkie pieczywo z migdałów i ziaren z dżemem brzoskwiniowy...

Łatwy Do 40 min

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!