Deser wiśniowo ananasowy

Lubella
Deser wiśniowo ananasowy

0

0 / 0

smaczny deserek

?

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Przygotowanie


1

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i przestudzić.

2

Po dwa plastry ananasa pokroić w kostkę i wrzucić do 4 pucharków.

3

Dwa plastry przekroić na pół i zostawić do dekoracji.

4

Przestudzoną galaretkę zmiksować z jogurtem i sokiem ananasowym.

5

Zalać zmiksowanym płynem ananasy umieszczone w pucharkach.

6

Desery wstawić do lodówki na godzinę.

7

Po tym czasie wyjąć je i udekorować połówkami plastrów ananasa i posypką oraz perełkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1045

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

241

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły