0

Składniki

1 Szklanka
woda
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
10 Sztuk
ananas plastry w syropie
4 Łyżki
jogurt wiśniowy 1,5%
1 Łyżka
Posypka do ciast
1 Łyżka
Perełki cukrowe
0.5 Szklanki
Sok z ananasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i przestudzić.
  2. Po dwa plastry ananasa pokroić w kostkę i wrzucić do 4 pucharków.
  3. Dwa plastry przekroić na pół i zostawić do dekoracji.
  4. Przestudzoną galaretkę zmiksować z jogurtem i sokiem ananasowym.
  5. Zalać zmiksowanym płynem ananasy umieszczone w pucharkach.
  6. Desery wstawić do lodówki na godzinę.
  7. Po tym czasie wyjąć je i udekorować połówkami plastrów ananasa i posypką oraz perełkami.

Opis

smaczny deserek

Podobne przepisy

Kulki czekoladowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki czekoladowe

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!