Deser warstwowy kakaowo-malinowy

kakaowiec

Wartości odżywcze na porcję
Energia
471
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
225 g serek mascarpone
150 śmietana 36%
20 g kakao decomorreno
4 łyżka cukier puder
2 szkl. maliny
0.50 szkl. płatki migdałowe
250 g śmietana 36%
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Schłodzony serek mascarpone oraz śmietankę ubijamy na gładką puszystą masę. Dodajemy do masy kakao oraz cukier puder.
W drugim naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Do pucharków/ szklanek nakładamy na przemian warstwy. My proponujemy następującą kolejność warstw: kakaowa, śmietanka, maliny z migdałami, śmietanka.
Dekorujemy migdałami i malinami. Smacznego!
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
471
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.