Deser warstwowy kakaowo-malinowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kakaowiec
![Deser warstwowy kakaowo-malinowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975975517.jpeg&w=3840&q=75)
2
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
225 g serek mascarpone
150 śmietana 36%
20 g kakao decomorreno
4 łyżka cukier puder
2 szkl. maliny
0.50 szkl. płatki migdałowe
250 g śmietana 36%
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
1
Schłodzony serek mascarpone oraz śmietankę ubijamy na gładką puszystą masę. Dodajemy do masy kakao oraz cukier puder.
2
W drugim naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Do pucharków/ szklanek nakładamy na przemian warstwy. My proponujemy następującą kolejność warstw: kakaowa, śmietanka, maliny z migdałami, śmietanka.
3
Dekorujemy migdałami i malinami. Smacznego!