2

Składniki

20 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
225 Gramów
serek mascarpone
150 Mililitrów
śmietana 36%
4 Łyżki
cukier puder
2 Szklanki
maliny
0.5 Szklanki
płatki migdałowe
250 Gramów
śmietana 36%
2 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schłodzony serek mascarpone oraz śmietankę ubijamy na gładką puszystą masę. Dodajemy do masy kakao oraz cukier puder.
  2. W drugim naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Do pucharków/ szklanek nakładamy na przemian warstwy. My proponujemy następującą kolejność warstw: kakaowa, śmietanka, maliny z migdałami, śmietanka.
  3. Dekorujemy migdałami i malinami. Smacznego!

Podobne przepisy

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Pączki z kakaowym nadzieniem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki z kakaowym nadzieniem

Ciastka Kwiatuszki

Przepis
Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Kakaowa Panna Cotta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!