2

Składniki

20 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
225 Gramów
serek mascarpone
150 Mililitrów
śmietana 36%
4 Łyżki
cukier puder
2 Szklanki
maliny
0.5 Szklanki
płatki migdałowe
250 Gramów
śmietana 36%
2 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schłodzony serek mascarpone oraz śmietankę ubijamy na gładką puszystą masę. Dodajemy do masy kakao oraz cukier puder.
  2. W drugim naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Do pucharków/ szklanek nakładamy na przemian warstwy. My proponujemy następującą kolejność warstw: kakaowa, śmietanka, maliny z migdałami, śmietanka.
  3. Dekorujemy migdałami i malinami. Smacznego!

Podobne przepisy

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz.

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min.

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz.

Kakaowe Tiramisu

Łatwy Do 1 godz.

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz.

Letni sernik bez pieczenia

Łatwy Do 2 godz.

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!