Deser warstwowy kakaowo-malinowy

kakaowiec
Deser warstwowy kakaowo-malinowy

Średnia 0 / 0

Oceń!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

225 g serek mascarpone

150 śmietana 36%

20 g kakao decomorreno

4 łyżka cukier puder

2 szkl. maliny

0.50 szkl. płatki migdałowe

250 g śmietana 36%

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


Schłodzony serek mascarpone oraz śmietankę ubijamy na gładką puszystą masę. Dodajemy do masy kakao oraz cukier puder.

W drugim naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Do pucharków/ szklanek nakładamy na przemian warstwy. My proponujemy następującą kolejność warstw: kakaowa, śmietanka, maliny z migdałami, śmietanka.

Dekorujemy migdałami i malinami. Smacznego!

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

471

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły