Deser tiramisu

malg
Deser tiramisu

2

0 / 0

Tiramisu to włoski deser, który jest znakomity. DO tego pyszny i bardzo łatwy do przygotowania. Z naszym przepisem z pewnością się uda.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

80 likier amaretto

6 łyżeczka cukier puder

3 łyżeczka kakao decomorreno

250 g biszkopty okrągłe

500 g serek mascarpone

6 g żółtko jaja kurzego

2 łyżka kawa rozpuszczalna

Przygotowanie


1

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na gładką, jasną masę mikserem.

2

Do utartych żółtek po łyżce dodajemy mascarpone i miksujemy krótko na najwolniejszych obrotach.

3

W 1/2 szklanki gorącej wody zaparzamy kawę, studzimy i dodajemy do niej amaretto.

4

Do pucharków nakładamy na przemian masę i krótko nasączone biszkopty w esencji kawowej zmieszanej z amaretto.

5

Warstwy powtarzamy do napełnienia pucharków tak, aby ostatnią stanowiła masa, którą posypujemy kakao. Chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły