0

Składniki

1 Szklanka
mleko
2 Sztuki
śliwki
5 Łyżek
kasza manna
4 Łyżki
cukier
4 Łyżki
powidła śliwkowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kasze gotujemy z mlekiem i cukrem az dobrze zgęstnieje,
  2. następnie cieplą kaszke mieszamy dokladnie z powidłami (jesli kolor nie bedzie mocny mozna dodac troche wiecej, ale uwazac aby kaszka nie byla bardzo rzadka),
  3. następnie przelewamy kaszke do małych pojemniczków i na góre wciskamy lekko połowe śliwki brzuszkiem do dołu.
  4. Po kilku godzinach mozna kaszke wyjąc, ukladamy ją na talerzu, dekorujemy powidlami lub innym dżemem, do miejsca po pestce u sliwki wkladamy migdala.

Opis

Kolejny wymyślny przepis z najbardziej przeze mnie lubianej kaszki mannej:)

Podobne przepisy

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Deser grysikowy

Łatwy Do 40 min
Deser grysikowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!