Example thumb
0

Składniki

1 Szklanka
mleko
2 Sztuki
śliwki
5 Łyżek
kasza manna
4 Łyżki
cukier
4 Łyżki
powidła śliwkowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kasze gotujemy z mlekiem i cukrem az dobrze zgęstnieje,
  2. następnie cieplą kaszke mieszamy dokladnie z powidłami (jesli kolor nie bedzie mocny mozna dodac troche wiecej, ale uwazac aby kaszka nie byla bardzo rzadka),
  3. następnie przelewamy kaszke do małych pojemniczków i na góre wciskamy lekko połowe śliwki brzuszkiem do dołu.
  4. Po kilku godzinach mozna kaszke wyjąc, ukladamy ją na talerzu, dekorujemy powidlami lub innym dżemem, do miejsca po pestce u sliwki wkladamy migdala.

Opis

Kolejny wymyślny przepis z najbardziej przeze mnie lubianej kaszki mannej:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!