0

Składniki

1 Szklanka
mleko
2 Sztuki
śliwki
5 Łyżek
kasza manna
4 Łyżki
cukier
4 Łyżki
powidła śliwkowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kasze gotujemy z mlekiem i cukrem az dobrze zgęstnieje,
  2. następnie cieplą kaszke mieszamy dokladnie z powidłami (jesli kolor nie bedzie mocny mozna dodac troche wiecej, ale uwazac aby kaszka nie byla bardzo rzadka),
  3. następnie przelewamy kaszke do małych pojemniczków i na góre wciskamy lekko połowe śliwki brzuszkiem do dołu.
  4. Po kilku godzinach mozna kaszke wyjąc, ukladamy ją na talerzu, dekorujemy powidlami lub innym dżemem, do miejsca po pestce u sliwki wkladamy migdala.

Opis

Kolejny wymyślny przepis z najbardziej przeze mnie lubianej kaszki mannej:)

Podobne przepisy

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Deser grysikowy

Łatwy Do 40 min.

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!