Deser ryżowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Deser ryżowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977029339.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny, smaczny deser z ryżu
1
0 / 0
Pyszny, smaczny deser z ryżu
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
200 jogurt naturalny
1 szczyp. sól
1 szczyp. cynamon
100 g ryż biały
1.50 szkl. mleko
2 szt. jabłka
3 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Ryż opłukać, zalać wrzącym mlekiem i gotować z 1/2 łyżeczki cukru
2
i szczyptą soli pod przykryciem ok. 25 minut.
3
Jabłka obrać, skropić sokiem, zetrzeć na tarce. Doprawić cukrem i cynamonem.
4
Ryż podać wymieszany z jabłkami. Polać słodką śmietaną lub jogurtem po wierzchu oprószonym cukrem.