Deser ryżowy

m7
Deser ryżowy

1

0 / 0

Pyszny, smaczny deser z ryżu

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 jogurt naturalny

1 szczyp. sól

1 szczyp. cynamon

100 g ryż biały

1.50 szkl. mleko

2 szt. jabłka

3 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Ryż opłukać, zalać wrzącym mlekiem i gotować z 1/2 łyżeczki cukru

2

i szczyptą soli pod przykryciem ok. 25 minut.

3

Jabłka obrać, skropić sokiem, zetrzeć na tarce. Doprawić cukrem i cynamonem.

4

Ryż podać wymieszany z jabłkami. Polać słodką śmietaną lub jogurtem po wierzchu oprószonym cukrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

347

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

65

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły