0

Składniki

1 Litr
woda
50 Gramów
czekolada mleczna
2 Sztuki
pomarańcza
1 Sztuka
Galaretka pomarańczowa
1 Sztuka
Galaretka niebieska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomarańczę, umyć, przelać wrzątkiem, pokroić w plasterki. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w wodzie i schłodzić.Galaretkę szafirową podobnie. Układać na talerzykach po 3 talarki pomarańczy i zalewać galaretka pomarańczową. Galaretkę niebieską rozlać do literatek.Schłodzić. Na zastygnięte w galaretce pomarańcze nakładać kółeczka z niebieskiej galaretki. Całość dekorować roztopiona mleczna czekoladą.

Opis

ładnie wygląda i super smakuje

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Grzaniec malinowy

Łatwy Do 15 min
Grzaniec malinowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!