0

Składniki

1 Litr
woda
50 Gramów
czekolada mleczna
2 Sztuki
pomarańcza
1 Sztuka
Galaretka pomarańczowa
1 Sztuka
Galaretka niebieska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomarańczę, umyć, przelać wrzątkiem, pokroić w plasterki. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w wodzie i schłodzić.Galaretkę szafirową podobnie. Układać na talerzykach po 3 talarki pomarańczy i zalewać galaretka pomarańczową. Galaretkę niebieską rozlać do literatek.Schłodzić. Na zastygnięte w galaretce pomarańcze nakładać kółeczka z niebieskiej galaretki. Całość dekorować roztopiona mleczna czekoladą.

Opis

ładnie wygląda i super smakuje

Podobne przepisy

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Chleb kakaowy

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Churrosy Kakaowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!