Deser pinacoco
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Deser pinacoco](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973885916.jpeg&w=3840&q=75)
Deser ananasowo- kokosowy
1
0 / 0
Deser ananasowo- kokosowy
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 mleko uht 3,2%
4 szczyp. wiórki kokosowe
1 łyżecz. żelatyna
60 g czekolada biała
1 szt. galaretka agrestowa
8 szt. ananas plastry w syropie
2 łyżka malibu
2 łyżka sok ananasowy
0.50 l woda
Przygotowanie
1
Galaretkę rozpuścić w wodzie. Połowę rozlać do salaterek i schłodzić. Mleko ubić na pianę dodać malibu i dwie łyżki syropu ananasowego. Dodać łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody oraz resztę galaretki. Wlać na zastygnięta galaretkę. Podawać z plastrami ananasa, biała czekolada i wiórkami kokosowymi.