Deser mascarpone mango
EkspertOdKuchni
Deser mascarpone z mango to pyszna propozycja dla miłośników kremowych i owocowych smaków. Świetnie sprawdzi się na letnie dni, gdy chcemy zjeść coś orzeźwiającego i lekkiego. Co więcej, przepis jest wyjątkowo łatwy i szybki w przygotowaniu — bez większego wysiłku osłodzimy nim każdą codzienną, jak i wyjątkową chwilę!
1
0 / 0
Deser mascarpone z mango to pyszna propozycja dla miłośników kremowych i owocowych smaków. Świetnie sprawdzi się na letnie dni, gdy chcemy zjeść coś orzeźwiającego i lekkiego. Co więcej, przepis jest wyjątkowo łatwy i szybki w przygotowaniu — bez większego wysiłku osłodzimy nim każdą codzienną, jak i wyjątkową chwilę!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g serek mascarpone
80 g cukier
120 g herbatniki
400 g pulpa mango
4 szt. jajka kurze
Przygotowanie
Białka jaj ubić na sztywną pianę razem z cukrem następnie dodać żółtka i wymieszać.
Dodawać mascarpone i dalej mieszać na małych obrotach aż całość dokładnie się połączy — nie ubijać zbyt długo i intensywnie, bo masa może się zważyć.
Na spód naczynia nakładamy porcję masy mascarpone, następnie wlewamy pulpę z mango i posypujemy pokruszonymi herbatnikami.