Deser mascarpone mango

EkspertOdKuchni
Deser mascarpone mango

1

0 / 0

Deser mascarpone z mango to pyszna propozycja dla miłośników kremowych i owocowych smaków. Świetnie sprawdzi się na letnie dni, gdy chcemy zjeść coś orzeźwiającego i lekkiego. Co więcej, przepis jest wyjątkowo łatwy i szybki w przygotowaniu — bez większego wysiłku osłodzimy nim każdą codzienną, jak i wyjątkową chwilę!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g serek mascarpone

80 g cukier

120 g herbatniki

400 g pulpa mango

4 szt. jajka kurze

Przygotowanie


1

Białka jaj ubić na sztywną pianę razem z cukrem następnie dodać żółtka i wymieszać.

2

Dodawać mascarpone i dalej mieszać na małych obrotach aż całość dokładnie się połączy — nie ubijać zbyt długo i intensywnie, bo masa może się zważyć.

3

Na spód naczynia nakładamy porcję masy mascarpone, następnie wlewamy pulpę z mango i posypujemy pokruszonymi herbatnikami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

898

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

68

gram

Tłuszcze

59

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły