Deser kokosowo-truskawkowy

maspexdigital
Deser kokosowo-truskawkowy

0

0 / 0

Szybki i wyjątkowo smaczny deser, przy którym nie trzeba stać wielu godzin w kuchni. Truskawkowa galaretka skryta pod wiórkami kokosowymi to świetna alternatywa dla tradycyjnych ciast. Sprawdzi się zarówno podczas romantycznej kolacji, jak i imprez w gronie najbliższych. Jeżeli szukasz prostego przepisu na słodki przysmak — deser kokosowo-truskawkowy w kształcie serca zauroczy każdego łakomczucha.

5

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 łyżka konfitura truskawkowa łowicz

350 g serek homogenizowany waniliowy

1 szt. galaretka truskawkowa

3 łyżka wiórki kokosowe

200 wrzątek

Przygotowanie


1

Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do przestudzenia.

2

Wystudzoną miksujemy z serkiem homogenizowanym.

3

Masę przelewamy do dwóch foremek o średnicy około 12 cm i odstawiamy do lodówki do stężenia.

4

Na środek gotowego deseru nakładamy konfiturę truskawkową Łowicz, a brzegi posypujemy wiórkami kokosowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

347

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły