Deser kakaowy z malibu

m7
Deser kakaowy z malibu

1

0 / 0

Pyszny deserek, masa idealnie nadaje się również do tortów

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 śmietanka kremowa 30%

3 łyżeczka kawa rozpuszczalna

250 g serek mascarpone

2 szt. malibu

15 szt. biszkopty

1 szt. fix do śmietany

3 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan fiksu.

2

Serek mascarpone mieszamy z malibu i kakao, dodajemy ubitą śmietaną (kilka łyżek zostawiamy do dekoracji)

3

Kawę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzątku.

4

Do pucharków układamy pokrojone w ćwiartki biszkopty polewamy kawą, układamy masę, druga warstwa biszkoptów polanych kawą, masa, na gór łyżka bitej śmietany. Dekorujemy kakaem, perełkami cukrowymi.

5

Chłodzimy w lodówce ok 4 godzin.

6

Masa kakaowa nadaje się idealnie to tortów!!!! Polecam!!!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły