Deser jogurtowy z jagodami

m7
Deser jogurtowy z jagodami

0

0 / 0

Jagody to wspaniały dodatek do deserów.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

250 jogurt brzoskwiniowy

250 jogurt kokosowo - migdałowy

200 śmietanka kremowa 30%

2 szt. konfitura

10 szt. biszkopty okrągłe

1 łyżka cukier waniliowy

5 dag. płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Biszkopty i płatki migdałowe pokrusz, wymieszaj z cukrem waniliowym.

2

Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.

3

Jogurty wymieszaj, połącz z ubitą śmietaną.

4

Konfiturę wyłóż na spód 6 miseczek.

5

Dopełnij mieszanka biszkoptową i kremem jogurtowym.

6

Udekoruj.

7

Przed podaniem deser schłodź.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

277

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły