Deser gruszkowy na gorąco
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Deser gruszkowy na gorąco](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973118614.jpeg&w=3840&q=75)
Gruszki na gorąco? Idealny deser na jesienny lub zimowy dzień.
1
2 / 1
Gruszki na gorąco? Idealny deser na jesienny lub zimowy dzień.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. gruszka
1.50 łyżka cukier
2 łyżka śmietana
2 łyżka konfitura
2 łyżka orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Gruszki należy obrać ze skórki, przekroić je na pół i wydrążyć z nich gniazda nasienne.
2
Następnie przełożyć je do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Po tym czasie go wody dodać cukier i gotować przez około 5 minut. Należy uważać, żeby gruszki nie rozpadły się.
3
Po wyjęciu ich z wody i odsączeniu należy ułożyć je na talerzykach, w miejsca po wydrążeniu gniazd nasiennych nałożyć śmietanę i dowolną konfiturę. Podawać na ciepło.