Deser gruszkowy na gorąco

m7
Deser gruszkowy na gorąco

1

2 / 1

Gruszki na gorąco? Idealny deser na jesienny lub zimowy dzień.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. gruszka

1.50 łyżka cukier

2 łyżka śmietana

2 łyżka konfitura

2 łyżka orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Gruszki należy obrać ze skórki, przekroić je na pół i wydrążyć z nich gniazda nasienne.

2

Następnie przełożyć je do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Po tym czasie go wody dodać cukier i gotować przez około 5 minut. Należy uważać, żeby gruszki nie rozpadły się.

3

Po wyjęciu ich z wody i odsączeniu należy ułożyć je na talerzykach, w miejsca po wydrążeniu gniazd nasiennych nałożyć śmietanę i dowolną konfiturę. Podawać na ciepło.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

291

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły