1

Składniki

2 Sztuki
gruszka
1.5 Łyżki
cukier
2 Łyżki
śmietana
2 Łyżki
Konfitura
2 Łyżki
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gruszki należy obrać ze skórki, przekroić je na pół i wydrążyć z nich gniazda nasienne.
  2. Następnie przełożyć je do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Po tym czasie go wody dodać cukier i gotować przez około 5 minut. Należy uważać, żeby gruszki nie rozpadły się.
  3. Po wyjęciu ich z wody i odsączeniu należy ułożyć je na talerzykach, w miejsca po wydrążeniu gniazd nasiennych nałożyć śmietanę i dowolną konfiturę. Podawać na ciepło.

Opis

Gruszki na gorąco? Idealny deser na jesienny lub zimowy dzień :)

Podobne przepisy

Mini tarteletki czekoladowe z kremem gruszkowym i karmelizow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Mini tarteletki czekoladowe z kremem gruszkowym i karmelizowaną gruszką

Pyszne pączki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyszne pączki

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!