3

Składniki

3 Sztuki
1.5 Szklanki
mleko
6 Łyżek
Nasiona Chia
150 Mililitrów
Śmietana 30%
1 Łyżka
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Chocolattę zalewamy gorącym mlekiem, mieszamy i dodajemy nasiona chia.
  2. Pozostawiamy do wystygnięcia i wkładamy do lodówki na noc lub co najmniej na 4 godziny.
  3. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
  4. Gdy nasiona napęcznieją rozkładamy gotowy pudding do szklanek, przekładamy śmietanką i przykrywamy kolejną warstwą kakaowego puddingu.
  5. Do dekoracji możemy użyć pokrojonych orzechów.

Podobne przepisy

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Kakaowa Panna Cotta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Zielony sernik na spodzie brownie

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Zielony sernik na spodzie brownie

Babka wielkanocna z polewą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna z polewą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!