3

Składniki

3 Sztuki
1.5 Szklanki
mleko
6 Łyżek
Nasiona Chia
150 Mililitrów
Śmietana 30%
1 Łyżka
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Chocolattę zalewamy gorącym mlekiem, mieszamy i dodajemy nasiona chia. Pozostawiamy do wystygnięcia i wkładamy do lodówki na noc lub co najmniej na 4 godziny.
  2. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
  3. Gdy nasiona napęcznieją rozkładamy gotowy pudding do szklanek, przekładamy śmietanką i przykrywamy kolejną warstwą kakaowego puddingu. Do dekoracji możemy użyć pokrojonych orzechów.

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mini Pączki kakaowe

Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!