Deser budyniowy z sokiem mango
decomorreno
Oto przepis dla wszystkich amatorów mango, które na kontynencie azjatyckim nazywane jest owocem bogów. Nie bez powodu! Nie tylko jest to niezwykle smaczny i bogaty w wartości odżywcze owoc, ale również fenomenalnie sprawdza się on jako dodatek do deserów i ciast. Przekonaj się sam :)
0
5 / 2
Oto przepis dla wszystkich amatorów mango, które na kontynencie azjatyckim nazywane jest owocem bogów. Nie bez powodu! Nie tylko jest to niezwykle smaczny i bogaty w wartości odżywcze owoc, ale również fenomenalnie sprawdza się on jako dodatek do deserów i ciast. Przekonaj się sam :)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 l sok z mango
100 g cukier trzcinowy
80 g skrobia ziemniaczana
1 l mleko
120 g cukier trzcinowy
85 g skrobia ziemniaczana
10 g kakao decomorreno
1 łyżka mleko
1 szt. mango
0.50 szkl. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Przygotuj dwa garnki. Do jednego wlej sok z mango, dodaj cukier oraz skrobię. Do drugiego wlej mleko, dodaj cukier i skrobię. Kakao wymieszaj z 1 łyżką mleka. Powoli podgrzewaj oba garnki, cały czas mieszając, aż obie masy zaczną gęstnieć.
Zdejmij z kuchenki, połowę białej masy przelej do przygotowanej miseczki, do pozostałej części dodaj kakao DecoMorreno i wymieszaj. Następnie do miski wlej masę mango, a na koniec masę czekoladową. Przykryj folią spożywczą i odstaw do wystudzenia w lodówce.
Przed podaniem, odwróć na talerz. Deser możesz przygotować również w kilku mniejszych miseczkach w porcjach indywidualnych. Podawaj z kawałkami świeżego mango i wiórkami kokosa. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza