Deser budyniowy z sokiem mango

decomorreno
Deser budyniowy z sokiem mango

0

5 / 2

Oto przepis dla wszystkich amatorów mango, które na kontynencie azjatyckim nazywane jest owocem bogów. Nie bez powodu! Nie tylko jest to niezwykle smaczny i bogaty w wartości odżywcze owoc, ale również fenomenalnie sprawdza się on jako dodatek do deserów i ciast. Przekonaj się sam :)

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 l sok z mango

100 g cukier trzcinowy

80 g skrobia ziemniaczana

1 l mleko

120 g cukier trzcinowy

85 g skrobia ziemniaczana

10 g kakao decomorreno

1 łyżka mleko

1 szt. mango

0.50 szkl. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Przygotuj dwa garnki. Do jednego wlej sok z mango, dodaj cukier oraz skrobię. Do drugiego wlej mleko, dodaj cukier i skrobię. Kakao wymieszaj z 1 łyżką mleka. Powoli podgrzewaj oba garnki, cały czas mieszając, aż obie masy zaczną gęstnieć.

2

Zdejmij z kuchenki, połowę białej masy przelej do przygotowanej miseczki, do pozostałej części dodaj kakao DecoMorreno i wymieszaj. Następnie do miski wlej masę mango, a na koniec masę czekoladową. Przykryj folią spożywczą i odstaw do wystudzenia w lodówce.

3

Przed podaniem, odwróć na talerz. Deser możesz przygotować również w kilku mniejszych miseczkach w porcjach indywidualnych. Podawaj z kawałkami świeżego mango i wiórkami kokosa. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły