0

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
mąka pszenna
3 Łyżki
cukier
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1 Sztuka
banan
3 Sztuki
kiwi
2 Łyżki
bita śmietana
2 Sztuki
Andruty
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Szczypta
Mandarynka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozbić jajka, oddzielić żółtka od białek. Ubić białka z cukrem, potem dodać mąkę. Delikatnie wymieszać. Dodawać stopniowo żółtka, proszek do pieczenia i 1,5 łyżki kakao Deccomorenno i miksować. Natłuścić formę margaryną. Wlać ciasto i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu wyjąć biszkopt i wykrawać szklanką krążki.
  2. Obrać kiwi, wrzucić do miski, dodać soku z cytryny. Zblendować owoce.
  3. Przygotować talerz , posypać go kakao. Położyć pierwsze kółko z biszkoptu i polać kiwi. Następnie nałożyć kolejne koło- powtarzać czynność do skończenia się biszkoptu.
  4. Obrać banana, pokroić w plastry. Kawałki banana ułożyć dookoła wieży z biszkoptu.
  5. Andruta przełamać tak, by uzyskać coś na kształt skrzydeł. Przyłożyć go po bokach wieży, tak by wyglądało jak skrzydła.
  6. Obrać mandarynkę. Położyć ją na górze biszkoptu i ułożyć w kwiat.
  7. Na koniec dodać z przodu bitą śmietanę i posypać wszystko delikatnie Deccomorenno.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Muffinki z Mlekołakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z Mlekołakami

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!