Example thumb
0

Składniki

0.5 Łyżeczki
cynamon
2 Łyżeczki
migdały
125 Gramów
jogurt naturalny
1 Sztuka
banan
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Banan do tego deseru powinien być bardzo dojrzały - im słodszy tym lepszy. Banana obieramy i kroimy w plasterki do szklaneczki. Zostawiamy 3 plasterki do dekoracji. Jogurt mieszamy z cynamonem i zalewamy banana. Nie należy przesadzać z ilością cynamonu aby deser nie był gorzkawy. Na wierzchu posypujemy migdałami. Jeśli nie mamy migdałów w słupkach, możemy użyć na przykład migdałów w płatkach bądź w ostateczności zmielonych orzechów. Dekorujemy szklankę trzema wcześniej odłożonymi plasterkami. W upały można schłodzić deser w lodówce. Smacznego!

Opis

Ten deser jest idealny jeśli przyjdą niezapowiedziani goście.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!