Deser bananowy z migdałami

m7
Deser bananowy z migdałami

0

0 / 0

Ten deser jest idealny jeśli przyjdą niezapowiedziani goście.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.50 łyżecz. cynamon

2 łyżecz. migdały

125 g jogurt naturalny

1 szt. banan

Przygotowanie


1

Banan do tego deseru powinien być bardzo dojrzały - im słodszy tym lepszy. Banana obieramy i kroimy w plasterki do szklaneczki. Zostawiamy 3 plasterki do dekoracji. Jogurt mieszamy z cynamonem i zalewamy banana. Nie należy przesadzać z ilością cynamonu aby deser nie był gorzkawy. Na wierzchu posypujemy migdałami. Jeśli nie mamy migdałów w słupkach, możemy użyć na przykład migdałów w płatkach bądź w ostateczności zmielonych orzechów. Dekorujemy szklankę trzema wcześniej odłożonymi plasterkami. W upały można schłodzić deser w lodówce. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

334

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły