0

Składniki

0.5 Łyżeczki
cynamon
2 Łyżeczki
migdały
125 Gramów
jogurt naturalny
1 Sztuka
banan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Banan do tego deseru powinien być bardzo dojrzały - im słodszy tym lepszy. Banana obieramy i kroimy w plasterki do szklaneczki. Zostawiamy 3 plasterki do dekoracji. Jogurt mieszamy z cynamonem i zalewamy banana. Nie należy przesadzać z ilością cynamonu aby deser nie był gorzkawy. Na wierzchu posypujemy migdałami. Jeśli nie mamy migdałów w słupkach, możemy użyć na przykład migdałów w płatkach bądź w ostateczności zmielonych orzechów. Dekorujemy szklankę trzema wcześniej odłożonymi plasterkami. W upały można schłodzić deser w lodówce. Smacznego!

Opis

Ten deser jest idealny jeśli przyjdą niezapowiedziani goście.

Podobne przepisy

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 15 min

Placuszki z Lubella Mlekołaki Cinisy

Łatwy Do 15 min

Śniadaniowe batoniki z ziaren i figowego dżemu

Łatwy Do 15 min

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz

Chia pudding z Dżemem z Czarnego Bzu

Łatwy Do 1,5 godz

Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Łatwy Do 15 min

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!