Deser bananowy z migdałami

m7

Ten deser jest idealny jeśli przyjdą niezapowiedziani goście.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
334
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ten deser jest idealny jeśli przyjdą niezapowiedziani goście.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 łyżecz. cynamon
2 łyżecz. migdały
125 g jogurt naturalny
1 szt. banan
Przygotowanie
Banan do tego deseru powinien być bardzo dojrzały - im słodszy tym lepszy. Banana obieramy i kroimy w plasterki do szklaneczki. Zostawiamy 3 plasterki do dekoracji. Jogurt mieszamy z cynamonem i zalewamy banana. Nie należy przesadzać z ilością cynamonu aby deser nie był gorzkawy. Na wierzchu posypujemy migdałami. Jeśli nie mamy migdałów w słupkach, możemy użyć na przykład migdałów w płatkach bądź w ostateczności zmielonych orzechów. Dekorujemy szklankę trzema wcześniej odłożonymi plasterkami. W upały można schłodzić deser w lodówce. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
334
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.