Deser bananowy z migdałami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Deser bananowy z migdałami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974776688.jpeg&w=3840&q=75)
Ten deser jest idealny jeśli przyjdą niezapowiedziani goście.
0
0 / 0
Ten deser jest idealny jeśli przyjdą niezapowiedziani goście.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 łyżecz. cynamon
2 łyżecz. migdały
125 g jogurt naturalny
1 szt. banan
Przygotowanie
Banan do tego deseru powinien być bardzo dojrzały - im słodszy tym lepszy. Banana obieramy i kroimy w plasterki do szklaneczki. Zostawiamy 3 plasterki do dekoracji. Jogurt mieszamy z cynamonem i zalewamy banana. Nie należy przesadzać z ilością cynamonu aby deser nie był gorzkawy. Na wierzchu posypujemy migdałami. Jeśli nie mamy migdałów w słupkach, możemy użyć na przykład migdałów w płatkach bądź w ostateczności zmielonych orzechów. Dekorujemy szklankę trzema wcześniej odłożonymi plasterkami. W upały można schłodzić deser w lodówce. Smacznego!