Deser a'la szarlotka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
justynapiskorz
![Deser a'la szarlotka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9500-1702058143827.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
3 łyżecz. kakao decomorreno
1 kg jabłka
3 szkl. płatki lubella cinisy
400 jogurt naturalny
1 opak. cukier waniliowy
Przygotowanie
1
Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć.
2
Płatki rozdrobnić na małe kawałeczki (najlepiej przy użyciu blendera).
3
Jogurt wlać do miseczki, następnie ubijać ok. 3 minut mikserem na najwyższych obrotach.
4
Przygotowane składniki należy układać warstwami w pucharkach, w kolejności: - płatki, - jabłka, - jogurt, - płatki, - jabłka, - jogurt. Udekorować posypując kakao.