Deser a'la szarlotka

justynapiskorz
Deser a'la szarlotka

0

0 / 0

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 łyżecz. kakao decomorreno

1 kg jabłka

3 szkl. płatki lubella cinisy

400 jogurt naturalny

1 opak. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć.

2

Płatki rozdrobnić na małe kawałeczki (najlepiej przy użyciu blendera).

3

Jogurt wlać do miseczki, następnie ubijać ok. 3 minut mikserem na najwyższych obrotach.

4

Przygotowane składniki należy układać warstwami w pucharkach, w kolejności: - płatki, - jabłka, - jogurt, - płatki, - jabłka, - jogurt. Udekorować posypując kakao.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

553

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

103

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły