3

Składniki

35 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
600 Mililitrów
Jogurt grecki
2.5 Sztuki
banan
1.5 Szklanki
truskawki
0.5 Łyżeczki
Ekstrakt waniliowy
150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
3 Łyżeczki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 1 i ½ banana zamrażamy.
  2. Składniki rozdzielamy do 3 pojemników: do każdego wlewamy po 200ml jogurtu i dodajemy cukier do smaku (można go zastąpić miodem lub słodkim syropem). Następnie dodajemy do pierwszego pojemnika (warstwa kakaowa): kakao i 1 zamrożonego banana, do drugiego (warstwa truskawkowa): szklankę truskawek i pół zamrożonego banana, do trzeciego (warstwa jogurtowa): banana i opcjonalnie ekstrakt waniliowy.
  3. Każdą warstwę miksujemy osobno za pomocą blendera, aż uzyskamy gładką i puszystą masę. Przygotowane szklanki wypełniamy warstwą kakaową, schładzamy przez kilka minut w zamrażarce. Truskawki do dekoracji kroimy na cienkie plasterki i wypełniamy nimi powierzchnię szklanki nad warstwą kakaową. Za pomocą łyżki nakładamy kolejną warstwę truskawkową, schładzamy przez kilka minut w zamrażarce. Na koniec dodajemy warstwę jogurtową. Dekorujemy ubitą śmietanką i posypujemy kakao.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!