3

Składniki

35 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
600 Mililitrów
Jogurt grecki
2.5 Sztuki
banan
1.5 Szklanki
truskawki
0.5 Łyżeczki
ekstrakt waniliowy
150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
3 Łyżeczki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1 i ½ banana zamrażamy.
  2. Składniki rozdzielamy do 3 pojemników: do każdego wlewamy po 200ml jogurtu i dodajemy cukier do smaku (można go zastąpić miodem lub słodkim syropem). Następnie dodajemy do pierwszego pojemnika (warstwa kakaowa): kakao i 1 zamrożonego banana, do drugiego (warstwa truskawkowa): szklankę truskawek i pół zamrożonego banana, do trzeciego (warstwa jogurtowa): banana i opcjonalnie ekstrakt waniliowy.
  3. Każdą warstwę miksujemy osobno za pomocą blendera, aż uzyskamy gładką i puszystą masę. Przygotowane szklanki wypełniamy warstwą kakaową, schładzamy przez kilka minut w zamrażarce. Truskawki do dekoracji kroimy na cienkie plasterki i wypełniamy nimi powierzchnię szklanki nad warstwą kakaową. Za pomocą łyżki nakładamy kolejną warstwę truskawkową, schładzamy przez kilka minut w zamrażarce. Na koniec dodajemy warstwę jogurtową. Dekorujemy ubitą śmietanką i posypujemy kakao.

Podobne przepisy

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Lody kakaowe na patyku

Łatwy Do 15 min
Lody kakaowe na patyku

Murzynek z pomarańczą

Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekolad...

Średni Do 40 min
Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekolad...

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!