Delikatny mus pomidorowy z soczewicy na bazie ketchupu
kontakt_2
Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Co powiesz na ketchupowy mus pełen potasu, kwasu foliowego i dobrze przyswajalnego białka? A jak smakuje? Przekonaj się sam, przygotowanie tego pomidorowego kremu zajmie Ci kilka chwil – tak samo jak spalenie kalorii po nim! Jak to możliwe? Fit przepis z ketchupem – to nasza odpowiedź.
0
0 / 0
Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Co powiesz na ketchupowy mus pełen potasu, kwasu foliowego i dobrze przyswajalnego białka? A jak smakuje? Przekonaj się sam, przygotowanie tego pomidorowego kremu zajmie Ci kilka chwil – tak samo jak spalenie kalorii po nim! Jak to możliwe? Fit przepis z ketchupem – to nasza odpowiedź.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. soczewica czerwona
1 szt. por
300 mleczko kokosowe
1 łyżeczka kminek
2 szcz. sól, pieprz
2 łyżeczka natka pietruszki
5 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Do gotującej się, osolonej wody wrzuć soczewicę i gotuj przez około 15 minut.
Pokrój pora w drobne paski. Dodaj do soczewicy razem z 5 łyżkami ketchupu. Przypraw solą i pieprzem. Nie zapomnij o kminku, dzięki niemu unikniesz wzdęć po soczewicy, która jest rośliną strączkową.
Po ponownym zagotowaniu, zdejmij z palnika i odczekaj, aż wystygnie, żeby można było ją zblendować. Krem powinien mieć pysznie ketchupową barwę i jednolitą masę.
Podaj zupę z kleksem mleczka kokosowego i posyp świeżą pietruszką.