Delikatny mus pomidorowy z soczewicy na bazie ketchupu

kontakt_2
Delikatny mus pomidorowy z soczewicy na bazie ketchupu

0

0 / 0

Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Co powiesz na ketchupowy mus pełen potasu, kwasu foliowego i dobrze przyswajalnego białka? 
A jak smakuje? 
Przekonaj się sam, przygotowanie tego pomidorowego kremu zajmie Ci kilka chwil – tak samo jak spalenie kalorii po nim! 
Jak to możliwe? Fit przepis z ketchupem – to nasza odpowiedź.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. soczewica czerwona

1 szt. por

300 mleczko kokosowe

1 łyżeczka kminek

2 szcz. sól, pieprz

2 łyżeczka natka pietruszki

5 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Do gotującej się, osolonej wody wrzuć soczewicę i gotuj przez około 15 minut.

2

Pokrój pora w drobne paski. Dodaj do soczewicy razem z 5 łyżkami ketchupu. Przypraw solą i pieprzem. Nie zapomnij o kminku, dzięki niemu unikniesz wzdęć po soczewicy, która jest rośliną strączkową.

3

Po ponownym zagotowaniu, zdejmij z palnika i odczekaj, aż wystygnie, żeby można było ją zblendować. Krem powinien mieć pysznie ketchupową barwę i jednolitą masę.

4

Podaj zupę z kleksem mleczka kokosowego i posyp świeżą pietruszką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły