Delikatny barszczyk czerwony

m7
Delikatny barszczyk czerwony

0

0 / 0

Polecamy przepis na delikatny barszcz czerwony, który idealnie sprawdzi się podany z ziemniakami.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

150 śmietanka

2 l woda

500 g buraki

2 szt. kostka jarzynowa

5 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula zeszklona na maśle

2 łyżka mąka żytnia

2 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Buraki pokroić i gotować. Kiedy woda zacznie się zagotowywać, dodać sok z cytryny i zmniejszyć ogień do minimum. Dodac kostki, czosnek i pieprz.

2

Buraki gotować około 30 minut. Następnie dodać śmietankę i żurek oraz zeszkloną cebulkę. Gotować jeszcze 5 min.Aby barszcz był jak najbardziej delikatny należy go odcedzić i podawać z ziemniakami i koperkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły