0

Składniki

150 Mililitrów
Śmietanka
2 Litry
woda
500 Gramów
Buraczki
2 Sztuki
Kostka jarzynowa
5 Sztuk
ząbek czosnku
1 Sztuka
Cebula zeszklona na maśle
2 Łyżki
Mąka żytnia
2 Łyżki
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Buraczki ( pokrojone do garnka) gotujemy. Jak tylko zauważymy ze woda się zagotowuje dodajemy sok z cytryny i zmniejszmy ogień do minimum. Dodajemy kostki, czosnek i pieprz.
  2. Buraczki wolniutko maja dochodzić ok. Pół godz. Następnie dodajemy śmietankę i żurek i zeszkloną cebulkę. .Jeszcze 5 min i gotowe! Jak już wspomniałam barszczyk przecedzam.
  3. Posypać koperkiem. Smacznego!

Opis

Mój pan mąż nie lubi trawy ;) no może nie do końca? lubi barszcz czerwony czysty esencjonalny z zakwasu. Namówić go na barszczyk z botwinki?..Yh? wzięłam się na sposób i gotuje barszczyk i wyławiam ?trawę?? :) barszczyk jest delikatny, świetnie smakuje z jajkiem lub młodymi ziemniaczkami. Polecam!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!