Delikatny barszczyk czerwony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Delikatny barszczyk czerwony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973957073.jpeg&w=3840&q=75)
Polecamy przepis na delikatny barszcz czerwony, który idealnie sprawdzi się podany z ziemniakami.
0
0 / 0
Polecamy przepis na delikatny barszcz czerwony, który idealnie sprawdzi się podany z ziemniakami.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
150 śmietanka
2 l woda
500 g buraki
2 szt. kostka jarzynowa
5 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula zeszklona na maśle
2 łyżka mąka żytnia
2 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Buraki pokroić i gotować. Kiedy woda zacznie się zagotowywać, dodać sok z cytryny i zmniejszyć ogień do minimum. Dodac kostki, czosnek i pieprz.
2
Buraki gotować około 30 minut. Następnie dodać śmietankę i żurek oraz zeszkloną cebulkę. Gotować jeszcze 5 min.Aby barszcz był jak najbardziej delikatny należy go odcedzić i podawać z ziemniakami i koperkiem.