DELIKATNE PANKEJKI

maspexdigital
DELIKATNE PANKEJKI

0

3 / 1

Mamy propozycję dla miłośników słodkich śniadań i lunchy. To puszyste oraz niesamowicie delikatne pankejki. Jako dodatek do naleśników użyj extra gładkiego dżemu z Łowicza, który truskawkowym smakiem sprawi, że każdy kęs będzie przepyszny.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1.25 szkl. mąka puszysta tortowa lubella

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.25 łyżeczka sól

1.50 szkl. maślanka

1 szt. jajko

1 łyżka olej roślinny

1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Przygotowanie


1

W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.

2

W małej misce lub dużej miarce wymieszaj maślankę, jajko, olej roślinny i wanilię. Wlej do suchych składników i mieszaj do połączenia.

3

Rozgrzej lekko natłuszczoną patelnię.

4

Wylej niewielką ilość ciasta na patelnię. Umieść około 3 łyżeczki dżemu na środku naleśnika. Przykryj odrobiną ciasta pankejkowego - tylko tyle, aby pokryć dżem. Smaż na złoto, następnie odwróć i zrumień drugą stronę.

5

Natychmiast podawaj.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły