Delikatne orzeżwienie.

m7
Delikatne orzeżwienie.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Lekki ,smaczny deserek z ptasiego mleczka.Można dodać sezonowe owoce.Polecam maliny.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

0.50 l mleko zagęszczone niesłodzone

2 szkl. wrząca woda

1 szt. galaretka wiśniowa

1 szt. galaretka agrestowa

Przygotowanie


Każdą galaretkę rozpuścić w jednej szklance wrzącej wody.

mleko podzielić na połowę.

zimną ale niestężałą galaretkę zmiksować z połową mleka.

z drugą galaretką postąpić tak samo.

do tortownicy wyłożonej folią spożywczą wlewamy najpierw jedną galaretkę ubitą z mlekiem.

następnie wkładamy do lodówki na 5 minut.

na masę mleczną wylewamy następną porcje.

wkładamy do lodówki na około 2 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

61

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły