Delikatne orzeżwienie.

m7
Delikatne orzeżwienie.

0

0 / 0

Lekki ,smaczny deserek z ptasiego mleczka.Można dodać sezonowe owoce.Polecam maliny.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

0.50 l mleko zagęszczone niesłodzone

2 szkl. wrząca woda

1 szt. galaretka wiśniowa

1 szt. galaretka agrestowa

Przygotowanie


1

Każdą galaretkę rozpuścić w jednej szklance wrzącej wody.

2

mleko podzielić na połowę.

3

zimną ale niestężałą galaretkę zmiksować z połową mleka.

4

z drugą galaretką postąpić tak samo.

5

do tortownicy wyłożonej folią spożywczą wlewamy najpierw jedną galaretkę ubitą z mlekiem.

6

następnie wkładamy do lodówki na 5 minut.

7

na masę mleczną wylewamy następną porcje.

8

wkładamy do lodówki na około 2 godziny.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły