Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Prezentujemy przepis na ciasto bardzo dyniowe, idealny aromatyczny deser na jesienną słotę. Delikatny, puszysty, lekko wilgotny – znakomity placek dyniowy, w sam raz na jesienne popołudnia. Wyśmienicie smakuje w towarzystwie gorącej czekolady.
SKŁADNIKI NA CIASTO |
|||
2.5 | Szklanki | ||
![]() |
|||
200 | Gramów |
masło
|
|
500 | Gramów |
cukier puder
|
|
4 | Sztuki |
jajko
|
|
2 | Łyżki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
125 | Mililitrów |
Maślanka
|
|
SKŁADNIKI NA CIASTO DYNIOWE |
|||
0.5 | Szklanki | ||
![]() |
|||
130 | Gramów |
dyniowe puree
|
|
SKŁADNIKI NA CIASTO CZEKOLADOWE |
|||
0.5 | Szklanki | ||
![]() |
|||
60 | Mililitrów |
Maślanka
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |