0

Składniki

2 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
woda
0.25 Sztuki
seler
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.25 Sztuki
por
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
3 Łyżki
Kefir
25 Dekagramów
Wołowina
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Najpierw przygotuj wywar.
  2. W tym celu umyj mięso wołowe, włóż je do wody, dodaj listek laurowy, ziele angielskie.
  3. Ugotuj.
  4. Po ugotowaniu wyjmij z garnka mięso.
  5. Pokrój warzywa w drobną kostkę i wrzuć do wywaru.
  6. Gotuj około 15 minut.
  7. Podziel na różyczki kalafior i na 15 minut dodaj do wywaru.
  8. Możesz dodać do zupy kawałki wołowiny.
  9. Zabiel kefirem.
  10. Posyp pieprzem.
  11. Udekoruj zieleniną.

Opis

Szybka i bardzo zdrowa zupa.

Podobne przepisy

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Rosół tradycyjny

Średni Do 3 godz
Rosół tradycyjny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!