0

Składniki

2 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
woda
0.25 Sztuki
seler
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.25 Sztuki
por
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
3 Łyżki
Kefir
25 Dekagramów
Wołowina
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Najpierw przygotuj wywar.
  2. W tym celu umyj mięso wołowe, włóż je do wody, dodaj listek laurowy, ziele angielskie.
  3. Ugotuj.
  4. Po ugotowaniu wyjmij z garnka mięso.
  5. Pokrój warzywa w drobną kostkę i wrzuć do wywaru.
  6. Gotuj około 15 minut.
  7. Podziel na różyczki kalafior i na 15 minut dodaj do wywaru.
  8. Możesz dodać do zupy kawałki wołowiny.
  9. Zabiel kefirem.
  10. Posyp pieprzem.
  11. Udekoruj zieleniną.

Opis

Szybka i bardzo zdrowa zupa.

Podobne przepisy

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Rosół

Średni Do 3 godz.

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz.

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!