Delikatna zupa kalafiorowa

m7

Aromatyczna i pyszna zupa kalafiorowa na wywarze wołowym z dużą ilością warzyw to bardzo sycące danie. Dzięki odpowiednim przyprawom zupa jest delikatna i bardzo apetyczna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
252
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Aromatyczna i pyszna zupa kalafiorowa na wywarze wołowym z dużą ilością warzyw to bardzo sycące danie. Dzięki odpowiednim przyprawom zupa jest delikatna i bardzo apetyczna.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. pieprz
1.50 l woda
0.25 szt. seler
1 szt. kalafior
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
0.25 szt. por
2 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
3 łyżka kefir
25 dag. wołowina
Przygotowanie
Najpierw należy przygotować wywar. Mięso wołowe umyć, włożyć je do wody, dodać listek laurowy, ziele angielskie.
Ugotować.
Po ugotowaniu wyjąć z garnka mięso.
Pokroić warzywa w drobną kostkę i wrzucić do wywaru.
Gotować około 15 minut.
Kalafior podzielić na różyczki i na 15 minut dodać do wywaru.
Można dodać do zupy kawałki wołowiny.
Zabielić kefirem.
Posypać pieprzem i zieleniną.