Delikatna zupa kalafiorowa

m7
Delikatna zupa kalafiorowa

0

0 / 0

Aromatyczna i pyszna zupa kalafiorowa na wywarze wołowym z dużą ilością warzyw to bardzo sycące danie. Dzięki odpowiednim przyprawom zupa jest delikatna i bardzo apetyczna.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szcz. pieprz

1.50 l woda

0.25 szt. seler

1 szt. kalafior

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

0.25 szt. por

2 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

3 łyżka kefir

25 dek. wołowina

Przygotowanie


1

Najpierw należy przygotować wywar. Mięso wołowe umyć, włożyć je do wody, dodać listek laurowy, ziele angielskie.

2

Ugotować.

3

Po ugotowaniu wyjąć z garnka mięso.

4

Pokroić warzywa w drobną kostkę i wrzucić do wywaru.

5

Gotować około 15 minut.

6

Kalafior podzielić na różyczki i na 15 minut dodać do wywaru.

7

Można dodać do zupy kawałki wołowiny.

8

Zabielić kefirem.

9

Posypać pieprzem i zieleniną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły