0

Składniki

250 Dekagramów
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Szklanka
cukier
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mleko
0.5 Szklanki
Olej roślinny
2 Sztuki
jajka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do jednej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, kakao Decomorreno, proszek do pieczenia.
  2. Do drugiej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie mokre składniki: mleko, olej, jajka.
  3. Do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy krótko i niedokładanie (długie wyrabianie ciasta spowoduje, że po upieczeniu babeczki będą zbite i pozbawione lekkości).
  4. Wlewamy masę w foremki. Pieczemy 20 min w 200 st.
  5. Przed podaniem dekorujemy według uznania.

Opis

Decomorrenowe muffinki kakaowe to słodka propozycja na szybki deser.

Podobne przepisy

Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Sernik Izaura z mango

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sernik Izaura z mango

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!