Decomorrenowe muffinki kakaowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_6
![Decomorrenowe muffinki kakaowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563771.jpeg&w=3840&q=75)
Decomorrenowe muffinki kakaowe to słodka propozycja na szybki deser.
0
5 / 1
Decomorrenowe muffinki kakaowe to słodka propozycja na szybki deser.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
250 dag. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. cukier
3 łyżka kakao decomorreno
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. mleko
0.50 szkl. olej roślinny
2 szt. jaja l
Przygotowanie
Do jednej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, kakao Decomorreno, proszek do pieczenia.
Do drugiej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie mokre składniki: mleko, olej, jajka.
Do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy krótko i niedokładanie (długie wyrabianie ciasta spowoduje, że po upieczeniu babeczki będą zbite i pozbawione lekkości).
Wlewamy masę w foremki. Pieczemy 20 min w 200 st.
Przed podaniem dekorujemy według uznania.