Decomorrenowe muffinki kakaowe

kontakt_6
Decomorrenowe muffinki kakaowe

0

5 / 1

Decomorrenowe muffinki kakaowe to słodka propozycja na szybki deser.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 dag. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. cukier

3 łyżka kakao decomorreno

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. mleko

0.50 szkl. olej roślinny

2 szt. jaja l

Przygotowanie


1

Do jednej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, kakao Decomorreno, proszek do pieczenia.

2

Do drugiej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie mokre składniki: mleko, olej, jajka.

3

Do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy krótko i niedokładanie (długie wyrabianie ciasta spowoduje, że po upieczeniu babeczki będą zbite i pozbawione lekkości).

4

Wlewamy masę w foremki. Pieczemy 20 min w 200 st.

5

Przed podaniem dekorujemy według uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1119

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

208

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły