De volaille
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![De volaille](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699984442783.jpeg&w=3840&q=75)
Domowy i szybki obiad.
0
0 / 0
Domowy i szybki obiad.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
15 g masło
4 szkl. olej
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. nać pietruszki
2 szt. jajko
8 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
1
Pierś z kurczaka rozklepujemy. Doprawiamy sola i pieprzem. Kładziemy na środku kawałek masła i pietruszki. Zawijamy w rulon. Obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Pieczemy w głębokim tłuszczu lub frytkownicy na złoty kolor.