De volai - dewolaj

m7
De volai - dewolaj

1

0 / 0

Nudzą cię schabowe i mielone na obiad? Spróbuj dewolaja!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawy typu vegeta

0.50 szkl. bułka tarta

0.25 szkl. mąki pszennej,

2 szt. pierś z kurczaka

1 szt. jajko

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Rozbij piersi z kurczaka. Jedną podziel na dwie części.

2

Na środku fileta połóż kawałek sera żółtego (małą kosteczkę). Zawiń w rulonik. Jeśli obawiasz się, że kotlet straci swój kształt zwiąż go nitką lub przekłuj wykałaczką.

3

Tak przygotowane kotleciki obtocz w mące, następnie rozbełtanym i przyprawionym jajku, a na końcu bułce tartej.

4

Smaż na patelni posmarowanej tłuszczem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

369

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły