De volai - dewolaj
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![De volai - dewolaj](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699984442642.jpeg&w=3840&q=75)
Nudzą cię schabowe i mielone na obiad? Spróbuj dewolaja!
1
0 / 0
Nudzą cię schabowe i mielone na obiad? Spróbuj dewolaja!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawy typu vegeta
0.50 szkl. bułka tarta
0.25 szkl. mąki pszennej,
2 szt. pierś z kurczaka
1 szt. jajko
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Rozbij piersi z kurczaka. Jedną podziel na dwie części.
2
Na środku fileta połóż kawałek sera żółtego (małą kosteczkę). Zawiń w rulonik. Jeśli obawiasz się, że kotlet straci swój kształt zwiąż go nitką lub przekłuj wykałaczką.
3
Tak przygotowane kotleciki obtocz w mące, następnie rozbełtanym i przyprawionym jajku, a na końcu bułce tartej.
4
Smaż na patelni posmarowanej tłuszczem.