Danie na obiad
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Danie na obiad](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976248344.jpeg&w=3840&q=75)
Polecam
2
0 / 0
Polecam
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
15 kg wieprzowina
2 szkl. ryż biały
4 szt. marchew
1 szt. seler
1 szt. zioła prowansalskie
1 łyżka przyprawa typu vegeta
Przygotowanie
1
Mięso pokroić na kawałki, posypać ziołami prowansalskimi, wrzucić do garnka podlać wodą.
2
Gotować przez 10 minut.
3
Marchew, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, położyć na mięso, wsypać opłukany ryż. Wierz ryżu posypać łyżką vegety.
4
Wlać 3-4 szklanki wody, przykryć pokrywką i gotować aż ryż będzie miękki.