2

Składniki

15 Kilogramów
Wieprzowina
2 Szklanki
ryż biały
4 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
zioła prowansalskie
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić na kawałki, posypać ziołami prowansalskimi, wrzucić do garnka podlać wodą.
  2. Gotować przez 10 minut.
  3. Marchew, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, położyć na mięso, wsypać opłukany ryż. Wierz ryżu posypać łyżką vegety.
  4. Wlać 3-4 szklanki wody, przykryć pokrywką i gotować aż ryż będzie miękki.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Łatwy Do 1 godz

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Łatwy Do 1 godz

Kaczka z owocami

Średni Ponad 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!