2

Składniki

15 Kilogramów
Wieprzowina
2 Szklanki
ryż biały
4 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
zioła prowansalskie
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić na kawałki, posypać ziołami prowansalskimi, wrzucić do garnka podlać wodą.
  2. Gotować przez 10 minut.
  3. Marchew, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, położyć na mięso, wsypać opłukany ryż. Wierz ryżu posypać łyżką vegety.
  4. Wlać 3-4 szklanki wody, przykryć pokrywką i gotować aż ryż będzie miękki.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Łatwy Do 1 godz
Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!