Danie na obiad

eluchap
Danie na obiad

2

0 / 0

Polecam

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

15 kg wieprzowina

2 szkl. ryż biały

4 szt. marchew

1 szt. seler

1 szt. zioła prowansalskie

1 łyżka przyprawa typu vegeta

Przygotowanie


1

Mięso pokroić na kawałki, posypać ziołami prowansalskimi, wrzucić do garnka podlać wodą.

2

Gotować przez 10 minut.

3

Marchew, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, położyć na mięso, wsypać opłukany ryż. Wierz ryżu posypać łyżką vegety.

4

Wlać 3-4 szklanki wody, przykryć pokrywką i gotować aż ryż będzie miękki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4142

kcal

Białka

555

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

175

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły