2

Składniki

15 Kilogramów
Wieprzowina
2 Szklanki
ryż biały
4 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
zioła prowansalskie
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić na kawałki, posypać ziołami prowansalskimi, wrzucić do garnka podlać wodą.
  2. Gotować przez 10 minut.
  3. Marchew, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, położyć na mięso, wsypać opłukany ryż. Wierz ryżu posypać łyżką vegety.
  4. Wlać 3-4 szklanki wody, przykryć pokrywką i gotować aż ryż będzie miękki.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Pomidorowa z zacierką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!