Dalgona coffee mocha

decomorreno
Dalgona coffee mocha

0

5 / 1

Oto nasza kakaowa wariacja na temat mrożonej dalgona coffee, która podbija serca amatorów kawy poszukujących orzeżwienia w upalne dni.Ta koreńska kawa-deser z kremową czekoladową śmietanką zaskoczy Cię delikatną konsystencją i intensywnośnią amaku. Prawdziwa kawowo-czekoladowa rozpusta !

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2.50 łyżka kawa rozpuszczalna

2.50 łyżka cukier

2.50 łyżka woda

1 łyżka kakao decomorreno

400 mleko

Przygotowanie


1

Kawę, cukier oraz wodę ubijaj mikserem, tak długo aż powstanie puszysty krem.

2

Następnie dodaj kakao i delikatnie wymieszaj całość.

3

Do szklanek nałóż kostki lodu, dodaj mleko a na wierzch wyłoż porcje ubitej kawy.

4

Wierzch możesz dodatkowo posypać kakao. Smacznego!

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły