Dalgona coffee mocha
decomorreno
Oto nasza kakaowa wariacja na temat mrożonej dalgona coffee, która podbija serca amatorów kawy poszukujących orzeżwienia w upalne dni.Ta koreńska kawa-deser z kremową czekoladową śmietanką zaskoczy Cię delikatną konsystencją i intensywnośnią amaku. Prawdziwa kawowo-czekoladowa rozpusta !
0
5 / 1
Oto nasza kakaowa wariacja na temat mrożonej dalgona coffee, która podbija serca amatorów kawy poszukujących orzeżwienia w upalne dni.Ta koreńska kawa-deser z kremową czekoladową śmietanką zaskoczy Cię delikatną konsystencją i intensywnośnią amaku. Prawdziwa kawowo-czekoladowa rozpusta !
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2.50 łyżka kawa rozpuszczalna
2.50 łyżka cukier
2.50 łyżka woda
1 łyżka kakao decomorreno
400 mleko
Przygotowanie
Kawę, cukier oraz wodę ubijaj mikserem, tak długo aż powstanie puszysty krem.
Następnie dodaj kakao i delikatnie wymieszaj całość.
Do szklanek nałóż kostki lodu, dodaj mleko a na wierzch wyłoż porcje ubitej kawy.
Wierzch możesz dodatkowo posypać kakao. Smacznego!
Wideo z przygotowania przepisu
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza