1

Składniki

100 Mililitrów
bulion drobiowy
300 Mililitrów
Mleczko kokosowe
1 Sztuka
por
1 Sztuka
cebula czerwona
2 Sztuki
seler naciowy
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Sztuka
Sok z limonek
2 Łyżki
Pasta curry
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
Sos rybny
0.5 Kilograma
Podudzie z kurczaka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mieso kroimy w kostke (mozna uzyc piersi z kurczaka). Cebule rowniez, papryczke drobno, pora i seler naciowy w krażki. Na patelni rozgrzewam łyzke oleju wrzucam paste smaze przez minute, dorzucam kurczaka razem smaze, dodaje warzywa, podsmazam, podlewam mleczkiem kokosowym. Dolałam bulion i sos rybny i wszystko razem dusiło sie pare minut az kurczak zmiękł. Na koniec doprawiłam wszystko odrobiną soku z limonki. Podałam z ryzem basmati.

Opis

Czyszczenie lodówki - efekt pyszny azjatycki gulasz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!