1

Składniki

100 Mililitrów
bulion drobiowy
300 Mililitrów
Mleczko kokosowe
1 Sztuka
por
1 Sztuka
cebula czerwona
2 Sztuki
seler naciowy
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Sztuka
Sok z limonek
2 Łyżki
Pasta curry
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
Sos rybny
0.5 Kilograma
Podudzie z kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mieso kroimy w kostke (mozna uzyc piersi z kurczaka). Cebule rowniez, papryczke drobno, pora i seler naciowy w krażki. Na patelni rozgrzewam łyzke oleju wrzucam paste smaze przez minute, dorzucam kurczaka razem smaze, dodaje warzywa, podsmazam, podlewam mleczkiem kokosowym. Dolałam bulion i sos rybny i wszystko razem dusiło sie pare minut az kurczak zmiękł. Na koniec doprawiłam wszystko odrobiną soku z limonki. Podałam z ryzem basmati.

Opis

Czyszczenie lodówki - efekt pyszny azjatycki gulasz

Podobne przepisy

Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Rozgrzewające curry indyjskie

Łatwy Do 40 min
Rozgrzewające curry indyjskie

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!