1

Składniki

100 Mililitrów
bulion drobiowy
300 Mililitrów
Mleczko kokosowe
1 Sztuka
por
1 Sztuka
cebula czerwona
2 Sztuki
seler naciowy
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Sztuka
Sok z limonek
2 Łyżki
Pasta curry
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
Sos rybny
0.5 Kilograma
Podudzie z kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mieso kroimy w kostke (mozna uzyc piersi z kurczaka). Cebule rowniez, papryczke drobno, pora i seler naciowy w krażki. Na patelni rozgrzewam łyzke oleju wrzucam paste smaze przez minute, dorzucam kurczaka razem smaze, dodaje warzywa, podsmazam, podlewam mleczkiem kokosowym. Dolałam bulion i sos rybny i wszystko razem dusiło sie pare minut az kurczak zmiękł. Na koniec doprawiłam wszystko odrobiną soku z limonki. Podałam z ryzem basmati.

Opis

Czyszczenie lodówki - efekt pyszny azjatycki gulasz

Podobne przepisy

Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Curry ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Curry ze szpinakiem

Rozgrzewające curry indyjskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rozgrzewające curry indyjskie

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Penne z gulaszem z indyka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z gulaszem z indyka

Penne z indykiem, brokułami i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z indykiem, brokułami i chili

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!