Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Potrawa z kuchni żydowskiej. Czulent to bardzo wolno gotowany (duszony) gulasz, przyrządzony z koszernego mięsa, z fasolą (często ciecierzycą) , cebulą, kaszą jęczmienną lub jaglaną. Czasami w jego skład wchodzą także ziemniaki, jajka na twardo, knedle. Spożywany w święto szabasowe.
1 | Kilogram |
Kasza pęczak
|
|
1 | Kilogram | ||
0.5 | Kilograma | ||
1 | Kilogram |
Fasola czerwona
|
|
1 | Szczypta |
papryka
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
1 | Sztuka |
czosnek
|
|
4 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
1 | Łyżka |
Tłuszcz gęsi
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |