Czosnkowe udka z kurczaka
m7
Udko z kurczaka pachnące czosnkiem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
405
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Udko z kurczaka pachnące czosnkiem
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
1 szt. udko z kurczaka
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka olej
Przygotowanie
Udko z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć na ręczniku.
Następnie udko natrzeć czosnkiem i posypać pozostałymi przyprawami.
Włozyć do naczynia żaroodpornego, pokropić olejem i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp ok 200 stopni.
Piec około 1 godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
405
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.