Czosnkowe udka z kurczaka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Czosnkowe udka z kurczaka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976421609.jpeg&w=3840&q=75)
Udko z kurczaka pachnące czosnkiem
0
0 / 0
Udko z kurczaka pachnące czosnkiem
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
1 szt. udko z kurczaka
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka olej
Przygotowanie
1
Udko z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć na ręczniku.
2
Następnie udko natrzeć czosnkiem i posypać pozostałymi przyprawami.
3
Włozyć do naczynia żaroodpornego, pokropić olejem i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp ok 200 stopni.
4
Piec około 1 godziny.