0

Składniki

1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
1 Sztuka
udko z kurczaka
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udko z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć na ręczniku.
  2. Następnie udko natrzeć czosnkiem i posypać pozostałymi przyprawami.
  3. Włozyć do naczynia żaroodpornego, pokropić olejem i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp ok 200 stopni.
  4. Piec około 1 godziny.

Opis

Udko z kurczaka pachnące czosnkiem

Podobne przepisy

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Kaczka z owocami

Średni Ponad 3 godz
Kaczka z owocami

Kolorowe rurki z krewetkami , limonką i kolendrą

Łatwy Do 40 min
Kolorowe rurki z krewetkami , limonką i kolendrą

Mięsne pulpeciki

Łatwy Do 40 min
Mięsne pulpeciki

Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Pulpeciki w sosie pikantnym z oliwkami

Łatwy Do 40 min
Pulpeciki w sosie pikantnym z oliwkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!