Czosnkowe grzanki

m7
Czosnkowe grzanki

2

0 / 0

Za pomocą tej pysznej przekąski na pewno uda ci się odstraszyć wszystkie wampiry! Na wierzchu polej grzanki ketchupem - będą bardziej krwiste.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

50 g masło

1 szt. bagietka

2 szt. czosnek

1 szt. ser mozzarella

1 łyżka keczup

Przygotowanie


1

Piekarnik nastawić na średnią temperaturę.

2

Wymieszać w miseczce masło z czosnkiem aż masło będzie miękkie.

3

Lekko opiec z jednej strony wszystkie kromki.

4

Wyjąć kromki z piekarnika i posmarować ich nieopieczoną stronę przygotowanym wcześniej masłem czosnkowym.

5

Posypać posmarowane powierzchnie kromek odrobiną tartego sera.

6

Jeszcze raz włożyć kromki do piekarnika i opiekać dopóki ser się nie zarumieni i nie zacznie lekko bulgotać.

7

Wyjąć kromki i polać ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły