Czosnkowe grzanki

m7
Czosnkowe grzanki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Za pomocą tej pysznej przekąski na pewno uda ci się odstraszyć wszystkie wampiry! Na wierzchu polej grzanki ketchupem - będą bardziej krwiste.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

50 g masło

1 szt. bagietka

2 szt. czosnek

1 szt. ser mozzarella

1 łyżka keczup

Przygotowanie


Piekarnik nastawić na średnią temperaturę.

Wymieszać w miseczce masło z czosnkiem aż masło będzie miękkie.

Lekko opiec z jednej strony wszystkie kromki.

Wyjąć kromki z piekarnika i posmarować ich nieopieczoną stronę przygotowanym wcześniej masłem czosnkowym.

Posypać posmarowane powierzchnie kromek odrobiną tartego sera.

Jeszcze raz włożyć kromki do piekarnika i opiekać dopóki ser się nie zarumieni i nie zacznie lekko bulgotać.

Wyjąć kromki i polać ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

266

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły