0

Składniki

1 Kilogram
Karkówka
3 Sztuki
cebula
6 Sztuk
ząbek czosnku
3 Łyżeczki
musztarda
1 Łyżeczka
chrzan
50 Gramów
masło
50 Mililitrów
woda
3 Łyżki
ocet
5 Sztuk
ziemniaki
5 Łyżek
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokrój w cienkie plastry. 3 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i umieść w niewielkim naczyniu. Dodaj musztardę i chrzan. Tak przygotowaną marynatą natrzyj karkówkę i odłóż na godzinę do lodówki.
  2. Ketchup zmieszaj z wodą i octem. Do naczynia żaroodpornego włóż 50 g masła i wlej ketchupową zalewę. Skąp w niej kawałki mięsa wraz z zalewą i ułóż warstwę krążków z cebuli. Dorzuć 3 obrane ząbki czosnku. i obrane ziemniaki, pokrojone w plastry. Piecz pod przykryciem w temperaturze 200 st.C przez godzinę. Zdejmij pokrywę i piecz kolejne 30 minut.
  3. Kiedy cały dom wypełnił apetyczny zapach, najwyższy czas zawołać na posiłek najbliższych. Mięciutka karkówka i aromatyczne ziemniaczki to prawdziwa uczta dla zmysłów. Danie podaj z ulubioną surówką i ketchupem. Usiądź wygodnie i przygotuj się na najlepsze!

Opis

Masz ochotę na pyszną, aromatyczną karkówkę? Znamy przepis na wykwintne danie, rodem z najlepszych restauracji. Czy o coś takiego Ci chodziło? Nie martw się, to potrawa bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje… wybornie! 
 Przedstawiamy, czosnkową karkówkę pieczoną w ketchupie!
 Poznaj jej wyjątkowy smak, zanim zrobią to inni! Bądź pierwszym – to uczucie zawsze smakuje… najlepiej ;-)

Podobne przepisy

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Ostry sos indyjski z kurczakiem w przyprawach korzennych z k...

Przepis
Średni Do 1 godz
Ostry sos indyjski z kurczakiem w przyprawach korzennych z ketchupem

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Cannelloni bez wysiłku

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!