Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchupie

kontakt_2
Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchupie

0

0 / 0

Masz ochotę na pyszną, aromatyczną karkówkę? Znamy przepis na wykwintne danie, rodem z najlepszych restauracji. Czy o coś takiego Ci chodziło? Nie martw się, to potrawa bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje… wybornie! 
 Przedstawiamy, czosnkową karkówkę pieczoną w ketchupie!
 Poznaj jej wyjątkowy smak, zanim zrobią to inni! Bądź pierwszym – to uczucie zawsze smakuje… najlepiej ;-)

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg karkówka

3 szt. cebula

6 szt. ząbek czosnku

3 łyżeczka musztarda

1 łyżeczka chrzan

50 g masło

50 woda

3 łyżka ocet

5 szt. ziemniaki

5 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

Przygotowanie


1

Cebulę pokrój w cienkie plastry. 3 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i umieść w niewielkim naczyniu. Dodaj musztardę i chrzan. Tak przygotowaną marynatą natrzyj karkówkę i odłóż na godzinę do lodówki.

2

Ketchup zmieszaj z wodą i octem. Do naczynia żaroodpornego włóż 50 g masła i wlej ketchupową zalewę. Skąp w niej kawałki mięsa wraz z zalewą i ułóż warstwę krążków z cebuli. Dorzuć 3 obrane ząbki czosnku. i obrane ziemniaki, pokrojone w plastry. Piecz pod przykryciem w temperaturze 200 st.C przez godzinę. Zdejmij pokrywę i piecz kolejne 30 minut.

3

Kiedy cały dom wypełnił apetyczny zapach, najwyższy czas zawołać na posiłek najbliższych. Mięciutka karkówka i aromatyczne ziemniaczki to prawdziwa uczta dla zmysłów. Danie podaj z ulubioną surówką i ketchupem. Usiądź wygodnie i przygotuj się na najlepsze!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły